Tekoälyllä parempaa laatua kännykkäkameroihin

Tekoälyn tehostama mobiilikuvaus kelpaa jo moneen tehtävään, vaikka pienen optiikan takia joudutaan edelleen tekemään kompromissejä. Tekoäly tuo Huawein mukaan kännykkäkuvaamiseen  uutta automaatiota, säätömahdollisuuksia ja analysointia, joiden tuloksena voidaan ottaa selvästi parempilaatuisia kuvia.

Kännykkäkuvauksen kasvava suosio selittyy Huawein mukaan ennen kaikkea sen helppoudella. Varsinkin kun yllättävän kuvaustilanteen koittaessa paras kamera on aina se, joka sattuu olemaan käden ulottuvilla.

Huawein huippumalli P20 Pro:ssa on Leican kanssa suunnittelema huipputarkka 40 megapikselin kolmoiskamera sekä hybridi-zoomi.

Tänä päivänä useimmille se on useimmiten älypuhelimen kamera, jolla taltioidaankin Infotrendinsin selvityksen mukaan jopa 85 prosenttia kaikista valokuvista.

Jopa kokeneet kuvaajat voivat Huawein mukaan hyötyä uusien puhelimien tekoälyn tarjoamista mahdollisuuksista.

Kun erilaiset kuvaussäädöt voi halutessaan automatisoida, on mahdollista keskittyä tärkeämpiin asioihin kuten kuvan asetteluun tai kuvauskohteen ohjaamiseen. Puhelimen tekoäly reagoi myös muuttuviin tilanteisiin Huawein mukaan nopeasti.

Mobiilikuvauksen mahdollisuuksista viestii myös tunnettu suomalaiskuvaaja Kim Öhrling, joka saapui Huawein tilaamana New Yorkista Helsinkiin uuden Honor 10 -mallin-kampanjakuvauksiin. Kännykkäkameran kuvanlaatu riittää Öhrlingin mukaan mainiosti sosiaaliseen mediaan ja jopa hänen portfolioon.

Huawei oon suunnitellut tekoälypuhelimia varten oman tekoälyosuuden sisältävän Kirin970-järjestelmäpiirin. Se on käytössä myös Honor 10 -mallissa.

”Nopeuden ja hyvän kuvanlaadun lisäksi ammattilaiselle tärkeitä ovat erilaiset säätömahdollisuudet, kuten aukon säätö oikeanlaisen syväterävyyden takaamiseksi”, kertoo Öhrling.

Honorin uuden 10-mallin tekoälylaskenta auttaa myös jälkikäsittelyssä, helpottaen muun muassa kohteiden rajaamista muokkausta varten. Honor 10 käyttää kuvan käsittelyyn erikseen suunniteltua Neural Processing Unit (NPU) -yksikköä. Lisäksi se hyödyntää laskentatehoa pilvipalvelusta.

Kuvauskohteiden ja taustan erotteluun käytetään semanttista kuvasegmentointia esimerkiksi selfie-kuvanotossa. Honor 10:n tekoälyn avulla voidaan  kirkastaa kuvassa olevat kasvot  ja pitää niiden piirteet terävinä ja pehmentäen ihoa luonnollisuuden takia. Muotokuvausasetuksella avulla voidaan jäljitellä valokuvastudiolle tyypillisiä valonlähteitä kolmiulotteisen valaistusefektillä.

Tekoälyä hyödynnetään jo eri valmistajien puhelimissa käyttäjän kasvojen tai puheen tunnistamiseen sekä VR/AR-toimintoihin. Esimerkiksi Applen X-mallin Face ID-tunnistus  hyödyntää yrityksen omaa neuroverkkotekniikkaa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!