Wapice tuo opetukseen käytännön tekoälyä

Vaasalainen suunnitteluyritys Wapice lisää yhteistyötään Vaasan ammattikorkeakoulun kanssa. Yritys tuo opetukseen käytännön tekoälytekniikkaa. Opetukseen liitetään myös lisättyä todellisuutta ja laiteohjausta.

Yhteystyö tarkoittaa konkreettisesti sitä, että vaasalaisen Wapicelaiset vetävät ajankohtaisia kursseja tekoälyaiheesta.  Taustalla on tosiasia, että tekoälyn merkitys Insinöörikoulutuksen kasvaa ja erityisesti ohjelmistoalan osaajista on pulaa. Esimerkiksi Wapice on palkannut suuren määrän osaajia vuosittainjo Vaasan ammattikorkeakoulusta.

Uudenlaisella tekoälyn avulla voidaan selvittää esimerkiksi reaaliaikaisesti muun muassa missä myyjien pitäisi olla tavaratalon ruuhka-aikoina tai valvoa, että sadalla työmiehellä on koko ajan asianmukaiset varusteet yllään.

Jo nyt Wapicen mukaan huoltopalveluohjelmistot sisältävä tekoälytyyppisiä piirteitä. Kuvan ratkaisussa voidaan esimerkiksi reaaliajassa tunnistaa useita objekteja samanaikaisesti.

Vaasan ammattikorkeakoulun Technobothnia toimii myös yhteistyössä Vaasan Yyliopiston ja Novian kanssa, joten kursseille voi tulla kaikista näistä oppilaitoksista.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!