Kolme RF-mittauslaitetta yhteen

Rohde & Schwarz on laajentanut spektrianalysaattoritarjontaansa uudella FPC1500 -mallilla. Uusi analysaattori on suunniteltu eräänlaiseksi tuotekehitysinsinöörin RF-yleismittariksi, jossa on samassa paketissa kolme eri mittauslaitetta.

Rohde & Schwarzin analysaattori FPC1500 on suunniteltu tuotekehityksen lisäksi erityisesti koulutukseen ja laitehuolloille. Laitteesta löytyvät niin spektrianalysaattori, RF-signaaligenerattori, seurantageneraattori sekä yhden portin vektorin verkkoanalysaattorin sisäisen VSWR-sillan kanssa.

Analysaattorin integroitu seurantageneraattori mahdollistaa skalaarit siirtomittaukset passiivisilla ja aktiivisilla RF-komponentteilla, vahvistimet, suodattimet ja RF-kaapelit.

Sisäisen VSWR-sillan ansiosta uutuudella voidaan tehdä signaalin heijastusmittauksia, kaapelien impedanssi- ja antennisovituksen mittaukset. Tulokset voidaan näyttää numeroinformaation lisäksi ns. Smith-kaavionäytöllä.

Pitkien RF-kaapelien vianhakua varten testerillä voidaan selvittää myös vian etäisyys.  Laitetta voidaan käyttää myös jatkuvana taajuusohjelmoitavana RF-signaalia tuottavana signaalilähteenä. Sitä tarvitaan esimerkiksi sekoittimien ja vahvistimien mittauksissa.

Perusmallin taajuusalue on 5 kHz – 1 GHz ja pohjakohinataso -150 dBm (tyypillinen). Laitteella voidaan mitata RF-signaaleja suoraan jopa +30 dBm ( yhden watin) tehotasolle asti. Spektrianalysaattorin maksimiresoluutio on yksi hertsi  (RBW).

Tarjolla on myös s laajennettu taajuusalue jopa kolmeen gigahertsiin ja lisäesivahvistin, joka laajentaa dynamiikkaa jopa -165 dBm kohinatasoon asti. Lisäominaisuudet otetaan käyttöön päivityskoodien avulla ilman tarvetta laitteistomuutoksiin tai uudelleenkalibrointiin.

Lisää: Rohde & Schwarz (LINKKI), tuotetieto (LINKKI)

Päivitetty 12.6.2018