Näissä maissa suurin riski tietoturvahyökkäyksille

Tietoturvahyökkäysten riski oli toukokuussa pahin Somaliassa ja Euroopassa Liechtensteinissa, listaa tietoturvayhtiö Check Point. Suomi oli listalla 53., Viro 94. ja Ruotsi 97.  Erityisesti kryptolouhinnan ja mobiililaitteiden haittaohjelmat olivat yleisempiä.

Suomi nousi toukokuussa maailmanlaajuisessa Check Pointin uhkaindeksilistauksessa sijalle 53, mikä on 72 enemmän kuin edellisen kuun sija 125.

Check Pointin Suomen tietoturva-asiantuntijoiden tiimin vetäjä Rami Rauanmaa varoittaa kuitenkin hätäisistä tulkinnoista.

”Yleisimpiä haittaohjelmia ovat Suomessa olleet tämän vuoden alkupuolella kryptolouhijat ja mobiililaitteiden haittaohjelmat’’, Rauanmaa sanoo.

Hänen mukaansa pankkihaittaohjelmat ja kiristyshaittaohjelmat ovat olleet selvästi harvinaisempia. Muuten haittaohjelmien keskinäiset suhteet vastaavat karkeasti kansainvälistä linjaa.

’’Suomessa tavataan hieman vähemmän kiristyshaittaohjelmia ja hieman enemmän pankkitietoihin kohdistuvia hyökkäyksiä kuin kansainvälisesti”, Rauanmaa jatkaa.

Toukokuu oli tietoturvayhtiö Check Pointin mukaan jo viides peräkkäinen kuukausi, kun louhintaohjelmat hallitsivat haittaohjelmatilaston kärkeä.

Kuukausittain laadittava tilasto perustuu Check Pointin ThreatCloud-palvelun tietoihin. Verkosto kerää tietoja kyberhyökkäyksistä ja näyttää ne reaaliaikaisesti kartalla. Verkosto tunnistaa päivittäin miljoonia haittaohjelmatyyppejä analysoidessaan yli 250 miljoonasta verkko-osoitteesta saamiaan tietoja.

Tietoturvahyökkäysten riski eri valtioissa toukokuussa 2018

 1. Somalia
 2. Liechtenstein
 3. Etiopia
 4. Oman
 5. Malediivit
 6. Myanmar
 7. Dominikaaninen tasavalta
 8. Intia
 9. Mosambik
 10. Pakistan

……….

 

 1. Suomi
 2. Viro
 3. Ruotsi
 4. Islanti

*) Lähde Check Point 2018

Kuva: Kartta kuvaa haittaohjelmatiheyttä eri maiden yritysverkoissa ja näyttää haittaohjelmien riskialueet ympäri maailman. vihreä – alhainen riski, punainen – korkea riski, valkoinen – puutteelliset tiedot. Lähde: Check Point.

 

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/