Uusi raskaan sarjan oskilloskooppi

Rohde & Schwarz esitteli kansainvälisessä mikroaaltosymposiumissa (IMS2018) Yhdysvalloissa uuden raskaan sarjan oskilloskooppiperheen. RTP-sarjasta on saatavissa mallit neljästä kahdeksaan gigahertsiin.

Rohde & Schwarzin uusi RTP-oskilloskooppisarja tarjoaa neljä mittauskanavaa ja jopa 20 giganäytettä sekunnissa näytteenottotaajuudella. Analogisten oskilloskooppikanavien lisäksi laitesarjaan on saatavilla jopa 16 logiikanavaa, neljä jännitekanavaa ja neljä virtamittauskanavaa.

Laitteen nopea sisäinen tiedonsiirtonopeus mahdollistaa miljoonan aaltomuodon kaappaamisen sekunnissa. Tämä auttaa käyttäjiä löytämään satunnaisia signaalivirheitä paljon nopeammin.

Valmistajan mukaan uutuus on markkinoiden ainoa väline, joka kompensoi mittapiiristä aiheutuvat häviöt oskilloskooppiin reaaliaikaisesti. Se pystyy kompensoimaan signaalilähteen ja oskilloskoopin väliset signaalihäviöt ja vääristymät. Kompensointi ei vaikut oskilloskoopin muuhun toimintaan. Se tukee esimerkiksi liipaisua kompensoidusta signaalista.

Perinteisten mittauskanavien lisäksi uutuus tukee protokolla-analyysia sarjaväyläliitynnöistä ja spektri- ja signaalianalyysitoimintoja. Laitteistossa on laitteistokiihdytys analysointitoiminnoille. Näin maskitutkimuksia, histogrammeja ja taajuustasonanalyysejä voidaan nopeasti.

Uutta sarjaa on tarjolla jo neljän, kuuden ja kahdeksan gigahertsin malleina, mutta ensi vuonna on tulossa vieläkin laajemman kaistaleveyden malleja. Tämän vuoden aikana pitäisi tulla tarjolle myös signaaligeneraattorimoduuli.

Lisää: Rohde & Schwarz (LINKKI) ja tuotetieto (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!