Netti tekee televisiosta hybridilaitteen – kasvu nopeaa

Hybridi-tv-palveluita aktiivisesti käyttäviä televisioita on Digitan mukaan nyt yli 350 000, joka on yli 2,5 kertainen määrä vuodentakaiseen verrattuna. Hybridi-tv-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Digitan antenni-tv-verkon lisäksi Telian Kaapeli-TV:ssä.

Hybridi-tv on älytelevisio, jolla on mahdollista käyttää tv-kanavilla välitettäviä lisäpalveluita. Palveluiden käyttö edellyttää lisäksi television kytkemistä internetiin käyttöönoton yhteydessä. Suomessa on panostettu viime vuosina voimakkaasti uudentyyppisten hybridi-tv-palveluiden kehittämiseen.

HbbTV-teknologian (Hybrid broadcast broadband TV) laitteiden määrä on kasvanut voimakkaasti suomalaisissa tv-talouksissa.  Vuonna 2020 tapahtuvan antenniverkon teknologiasiirtymän myötä televisiomyynnin ennakoidaan lisääntyvän edelleen.

Uusmyynnin ansiosta hybridi-tv-laitteita arvioidaan olevan tuolloin yli miljoona laitetta. Jatkossa kaikkien Suomessa myytävien suurimpien laitevalmistajien äly-tv-laitteet ovat hybridi-tv:tä. Uusimpana myös Samsung on ilmoittanut vuoden 2018 mallien tukevan hybridi-tv-palveluita.

”Samsungin kaikki vuoden 2018 Smart TV-mallit sisältävät HbbTV 1.5 tuen, joten uusilla Samsungin laitteilla pääsee käyttämään hybridi-tv-palveluita”, kertoo Samsungin myyntipäällikkö Markus Nummisalo.

Hybridi-tv-palvelut tarjotaan osana tv-kanavia, joten tarjolla olevat palvelut vaihtelevat myös kanavittain. Tällä hetkellä kaikilla kanavilla on käytettävissä vähintään hybridi-tv-ohjelmaopas ja Ylen, MTV:n, Sanoman ja AlfaTV:n kanavilla myös mm. netti-tv-palvelut. Tämän lisäksi kanavilla tarjotaan ohjelmiin liittyviä lisäpalveluita, joiden tarjonta vaihtelee ohjelmien esityskausien mukaan.

Hybridi-tv-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Digitan antenni-tv-verkossa sekä Telian Kaapeli-TV:ssä. Muut kaapeliyhtiöt ovat toistaiseksi poistaneet palvelut tv-kanavilta ennen niiden jakelua asiakkailleen.

Lisää: Hybridi TV (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!