Ethernetistä myös sähköä – Lue tekniikka-artikkeli

Ethernet-verkon kuparikaapeloinnin kautta voidaan jaella tietojen lisäksi myös käyttösähkö esimerkiksi WLAN-tukiasemalle, IP-kameralle tai VOIP-puhelimelle. Tulossa oleva uusi standardi tarjoaa jopa 100 watin tehon, kerrotaan Uusiteknologia-lehden tekniikkajutussa.

Laajempi PoE-artikkeli on julkaistu 9.5 ilmestyneessä Uusiteknologia-lehdessä. Voit lukea lehden veloituksetta nettiselaimellasi. (LINKKI)

Nykyisin voimassa olevilla IEEE:n standardeilla voidaan maksimissaan käsitellä sähköä 30 watin tehoon saakka. Tarjolla on myös valmistajakohtaisia ratkaisuja, joilla voidaan toteutta esimerkiksi 60 watin ledivalaistusta.

Vielä tämän vuoden aikana valmistuu IEEE 802.3bt-standardi, jonka avulla maksimiteho voidaan nostaa lähes sataan wattiin. EEE802.3bt lupaa jopa 100 wattia kaikilla neljällä parilla.

PoE-kehityskortteja. Kuva: Analog Devices/Linear Technology.

Uusi standardi tukee eri Ethernet-versioita aina 10 gigabitin Ethernetiin(10GBASE-T) saakka. Se on myös taaksepäin yhteensopiva vanhempien IEEE 802.3af- ja 802.3at PoE -laitteiden kanssa.

Standardi on jo niin valmis, että laitevalmistajat järjestivät jo viime helmikuussa jo yhteensopivuuden testauksen Type 3 -laitteille, joilla voidaan syöttää maksimissaan 60 wattia tehoa.

Lisää: Sähköinen printtilehti Uusiteknologia 1/2018:n artikkeli PoE-tekniikoista, -piireistä ja -ratkaisuista. Koko lehti on luettavissa täysin veloituksetta nettiselaimellasi (LINKKI) ja PoE:n valmistaja- ja standarditiedot Uusiteknologia 1/2018:n linkkipankista (LINKKI).

Kuva: Microsemi

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/