Tekoälyanalytiikkaa IoT-ratkaisuihin

Distence ja Houston Analytics lähtevät yhteistyöhön, jonka avulla teollisen internetin ratkaisuihin voidaan tuoda helpommin tekoälypohjaista analytiikkaa. Teollinen IoT on siirtymässä hypestä tekemiseen, uskotaan kummassakin yrityksessä.

”Opimme jo kauan aikaa sitten, että tekoäly, ennakoiva analytiikka ja optimointi auttavat parhaiten silloin, kun käsiteltävänä on suuret volyymit ja datamäärät, joiden käsittely olisi ihmiselle äärimmäisen raskasta, aikaa vievää ja tylsää’’, toteaa Houston Analyticsin toimitusjohtaja Antti Syväniemi.

Hänen mukaansa Distencen valmistavat terminaalit yhdistettynä heidän pilvipohjaisiin analytiikkapalveluihin tekevät siirtymisen IoT:n digitaaliaikakaudelle entistäkin helpompaa.

Erityistä Distencen ja Houston Analyticsin yhteisessä tarjoamassa on Syväniemen mukaa lähestymistapa, jossa antureilta kerättävää tietoa prosessoidaan eri kerroksissa. Tämä mahdollistaa tehokkaamman ja nopeamman tiedonhallintamallin kuin perinteiset keskitetyt menetelmät.

Distencen terminaalit (kuvassa) tuottavat prosessoitua tietoa pilven reunalla nk. ”edge computing” -kerroksessa. Tämän jälkeen tietoa voidaan edelleen analysoida hyödyntämällä oppivia algoritmeja ja todennäköisyyksiä.

Tuotettu tieto voidaan myös palauttaa laitteelle ja parantaa sen toimintaa elinkaaren eri vaiheissa, mikä vaikuttaa positiivisesti elinkaarikustannuksiin.

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/