Paikantava IoT-pääte kontteihin

Tamperelainen Yepzon ja Valmet kehittävät uudenlaisen teollisen internetin ratkaisun öljy- ja kaasuteollisuudelle. Kyse on paikantavasta räjähdysvaarallisten tilojen ATEX-päätteestä esimerkiksi kontteihin.

Paikannusteknologiaa tarjoava Yepzon ja teollisuusyritys Valmet kehittävät uudenlaisen IoT-anturi- ja logistiikkaratkaisun öljy- ja kaasuteollisuuden tarpeisiin.

Yhteistyön tuloksena syntyvä Yepzonin ja Valmetin yhdessä kehittämä päätelaite toimii Valmetin DNA-ohjelmiston kanssa.  Lopullinen tuote on ATEX-sertifioitu ja soveltuu räjähdysherkkiin ympäristöihin esimerkiksi kuljetuskontteihin.

’’Maailmassa on tällä hetkellä yli 17 miljoonaa rahtikonttia, joista monia uhkaa räjähdysvaara joko sisältönsä tai sijaintinsa takia, toteaa johtaja Jani Hautaluoma Valmetin Automaatio-liiketoiminnasta.

Kustannusetujen lisäksi palvelu parantaa kuljetusten suojausta ja turvallisuutta. Laite tarjoaa langattomasti jatkuvasti tarkkaa, reaaliaikaista paikannustietoa ja muita anturitietoa (esim. törmäys, lämpötila, ilmankosteus).

Yepzonin ja Valmetin palvelu integroi eri prosesseista kerättävän datan GPS-seurantaan ja muuhun laitteesta saatavaan informaatioon.  Kullekin kaasu-, öljy- ja kemikaalikontille luodaan helposti jäljitettävä identiteetti, ja kontin sijaintia ja olosuhteita voi seurata reaaliajassa.

Uutuusyksikkö hyödyntää Qualcommin MDM9206 -modeemia ja LTE-IoT-tekniikkaa.

’’Ratkaisu auttaa kehittämään kustannustehokkaita, pientehoisia IoT-laitteita, joilla on monivuotinen akunkesto ja perinteisiä LTE-laitteita suurempi kantama”, kertoo Qualcommin kehitysjohtaja Jeffery Torrance.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!