Virtuaalisilmikon teknologia toi markkinointipalkinnon

Vuosittainen Kasvu Open on valinnut kasvuyrityksistä parhaimmaksi myynnin ja markkinoinnin osaajaksi lisätyn todellisuuden AR-virtuaalisilmikoita ja sen komponentteja kehittävän Brighterwaven. Kunniamaininta meni ohjelmistotekniikkaa kehittävälle lohjalaiselle EEE Innovationille.

Kasvu Openin myynnin ja markkinoinnin kasvupolku -palkintovalinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin asiantuntijoiden kahden päivän koulutukseen 75 hakijasta.

Kasvu Openin myynnin ja markkinoinnin voittajat. Oikealta voittaja Tomi Jouhti Brighterwavelta ja vasemmalla Antti Lankila lohjalaisesta EEE Innovationsista

Voiton vienyt Brighterwave Oy on vuonna 2014 perustettu lisätyn todellisuuden älylaseja ja niiden komponentteja kehittävä teknologiafirma, jonka tuote perustuu omaan tuotekehitykseen. Yritys on ollut mukana esimerkiksi EU:n Cordis-tutkimusohjelmassa.

Tuomaristo perusteli voittoa sillä, että yrityksen teknologia on kotimaista, innovatiivista ja edistyksellistä. Markkinapotentiaalia se piti merkittävänä ja erityiskiitosta sai koko tiimin osaaminen ja tahtotila toiminnan kasvattamiseksi.

“Vien Tampereelle tiimille onnittelut, koska me ollaan tiimi, ei ole vain yhtä henkilöä. Toimitusjohtajaahan meillä ei ole eli ollaan yrittäjiä ja perustajia,” Brighterwaven perustajajäsen Tomi Jouhti sanaili iloisesti palkinnon saadessaan.

Kasvupolun myynnin ja markkinoinnin kunniamaininta myönnettiin lohjalaiselle EEE Innovations Oy:lle. Yhtiö kaupallistaa VTT:ssä kehitettyä ajo-opastinta ja liukkaudentunnistusjärjestelmää, ja tarjoaa raskaalle liikenteelle ratkaisuja niihin perustuen. Tomaristo näki lohjalaisyrityksellä huikeat kasvuedellytykset ja piti sen tuotetta helposti skaalattavana sekä taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävänä.

Myynnin ja markkinoinnin palkinto on osa laajempaa Kasvu Openia, jonka alueellisia palkintoja on jaettu viime viikkoina. Varsinainen valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 24.–25.10.2018 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä.

Lisää: Kasvu Open ja paikalliset Kasvu Open 2018 -palkitut (LINKKI)

Aloituskuva: EU:n  Cordis-tutkimusohjelman dokumentti (LINKKI)

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/