F-Secure osti lisää kyberosaamista

Suomalainen tietoturvayhtiö F-Secure ostaa teknologiaa tietomurtojen paljastamiseen keskittyneen brittiyritys MWR Infosecurityn koko osakekannan. Samalla F-Secure saa näkyvyyden maailman suurimmille tietoturvamarkkinoille. Kauppasumma on runsas 100 miljoonaa puntaa eli 120 miljoonaa euroa.

Kaupan myötä F-Secure on Euroopan suurin kyberturvallisuuspalveluita sekä ratkaisuja tietomurtojen tunnistamiseen ja niihin reagoimiseen tarjoava yhtiö. Ostetun MWR InfoSecurityn päätoimipaikat sijaitsevat Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Afrikassa ja Singaporessa.

F-Secure maksaa koko osakekannasta 80 miljoonaa puntaa (yli 90 miljoonaa euroa), jonka lisäksi maksetaan enintään 25 miljoonan punnan (lähes 30 miljoonaa euroa) ehdollinen osuus liiketoiminnallisten tavoitteiden täyttyessä. Kauppahinta maksetaan osin yhtiön käteisvaroista ja osin yhtiön ottamalla lainalla.

Verkossa kohdennetut kyberhyökkäykset ovat merkittävä haaste tämän päivän yrityksille ja hyökkääjät käyttävät yhä kehittyneempiä tekniikoita pyrkiessään ohittamaan yritysten suojaukset. Kaupan kautta F-Secure voi yhdistää kyberturvallisuuspalvelut ja -tuotteet yhteen hyökkäysten tunnistamisen kanssa.

“Heidän uhkien paljastamiseen käytettävä Countercept-ratkaisunsa on yksi toimialamme kehittyneimmistä ja täydentää erinomaisesti nykyisiä teknologioitamme,” perustelee yritysostoa F-Securen toimitusjohtaja Samu Konttinen.

F-Secure lisää kaupan myötä tarjontaansa myös MWR InfoSecurityn hallinnoidun verkkourkinnan estämisratkaisun (phishd). Kyberrikolliset pääsevät yritysten tietojärjestelmiin usein työntekijöiden kautta, joten on tärkeää kouluttaa henkilöstö tunnistamaan sekä välttämään urkinnalle ja tietomurroille altistavia tilanteita.

Lähes 400 työntekijän MWR InfoSecurityn liikevaihdon arvioidaan olevan noin 28 miljoonaa puntaa.  Nykyisestä MWR InfoSecurityn toimitusjohtaja Ian Shawit tulee kaupan jälkeen myös F-Securen johtoryhmän jäsen.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!