Erillisverkot mukaan Kyberleijonaan

Suomen Erillisverkot ja SSH Communications Security aloittavat yhteistyön ST III -suojaustasoon (ST III) -palomuuriteknologian kaupallistamiseksi. Samalla valtion omistama Erillisverkot tulee osakkaaksi SSH:n perustamaan Kyberleijona osakeyhtiöön.

Yhteisyrityksen tehtävänä on myydä ja kehittää kriittisiä tietoverkkoja suojaavaa palomuuriteknologiaa. Viestintävirasto on sertifioinut SSH:n palomuuri- ja verkkosalaintuotteen hyväksytyksi salausratkaisuksi kansalliseen ST III -suojaustasoon (ST III) luokitelluille tiedoille.

”Järjestelyn tavoitteena on varmistaa strategisen tietoturvateknologian kotimaisuus ja tämän teknologian säilyminen suomalaisessa omistuksessa. Yhteisyrityksen perustaminen on koettu tässä hyväksi tavaksi toimia”, sanoo Suomen Erillisverkot -konsernin toimitusjohtaja Timo Lehtimäki.

SSH omistaa yhteisyrityksestä 65 ja Erillisverkot 35 prosenttia. Yhteisyritys Kyberleijona toimii SSH-konsernin tytäryhtiönä. SSH toimii myös yhteisyrityksen myyntipartnerina maailmanlaajuisesti ja toimittaa yritykselle myös tarvittavat tuotekehitys- ja hallintopalvelut.

Liiketoiminnan odotetaan alkavan vuoden 2018 aikana. Potentiaaliseen asiakaskuntaan kuuluvat esimerkiksin valtionhallinto, suuret tietoliikennealan toimijat sekä eurooppalaiset viranomaiset ja kansallisen turvallisuuden kannalta kriittiset toimijat.

“Lähdemme innolla rakentamaan yhteistyötä meille tärkeiden suomalaisten ja eurooppalaisten asiakkaiden tarpeiden tyydyttämiseksi”, sanoo SSH:n toimitusjohtaja Kaisa Olkkonen.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/