Helsinki aktivoi nuoria digialalle – tulossa myös IoT- ja anturiosaamista

Helsingin kaupunki haluaa aktivoida nuoria digitaalialoille. Digitalents Helsinki on uusi yhteisö. jossa nuoria ohjataan digialalle töihin tai opiskelemaan kahdeksan kuukauden työskentelyjakson jälkeen. Perinteisen digitekniikan lisäksi tulossa on virtuaalisuuden lisäksi IoT- ja tekoälytekniikoita.

Digitalents Helsinki -yhteisön tavoitteena on saada 16–29-vuotiaat nuoret osallisiksi työelämästä. Yhteisö tarjoaa asiakkailleen peli-, ohjelmisto-, tieto- ja viestintäteknologian sekä media-alan palveluita. Jokaisessa linjassa on vastaava vetäjä.

”Olemme lyhyessä ajassa kehittäneet uusia menetelmiä muun muassa nuorten osaamisen ja työelämätaitojen kehittymiseen sekä saaneet tuloksia yritysyhteistyöverkoston kanssa tehdystä työstä”, projektipäällikkö Vesa Jaakola tiivistää kuluneen vuoden tunnelmia.

Tulevaisuudessa toiminta keskittyy digitaaliseen mediaan, AR/VR -tuotantoon, robotiikkaan, IoT-laitteisiin, antureihin, koneoppimiseen, tekoälyyn, data scienceen ja uuteen työelämään digitalisaatiossa.

Kuva: InMoov-robotti, Riikka Pusila / Digitalent

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!