Nopea Ethernet-piiri robottiautoihin

Tietoliikennepiirejä kehittävä Marvell on saanut Ethernet-kytkinratkaisulle autojen AEC-Q100- hyväksynnän. Robottiautojen lisäksi uusien autojen viihde- ja telematiikkajärjestelmät vaativat yhä nopeampia Ethernet-verkkoja.

Marvell julkisti uuden Secure Automotive Ethernet Switchin 88Q5050-piirin integroinnin Nvidia-yhtiön Drive Pegasus -älyautoalustaan. Se on suunniteltu käsittelemään 5. tason itsenäisesti ajavan ajoneuvon ohjausjärjestelmiin. Se pystyy laskemaan yli 320 biljoonaa laskua sekunnissa.

Marvell 88Q5050 on kerroksen 2IP-kytkin, joka mahdollistaa tietojen nopean ja turvallisen tiedonsiirron seuraavan sukupolven verkotetuissa ajoneuvoissa. Ethernet-ratkaisun luvataan olevan turvallisempi kuin paljon autoissa käytetty CAN-kenttäväylätekniikka.

Marvell 88Q5050 tukee useita 100BASE-T1- ja 1000BASE-T1-liitäntöjä. Piiri toimi yhteen gigabitin nopeuden tarjoavan Marvell 88Q2112 1000BASE-T1 Ethernet PHY:n kanssa.

Marvell 88Q5050 -ratkaisu sisältää tietoturvaominaisuuksina muun muassa käyttää pakettien syvällistä tarkastusta (DPI) ja luotettavaa käynnistystä. Uutuuskytkin tukee myös erityisen mustan listan ja sallittujen osoitteiden käyttöä kaikilla Ethernet-portteilla.

Lisää: Marvell (LINKKI), Nvidia (LINKKI), Marvell 88Q5050 -tuotetieto (LINKKI), Nvidian Drive-alusta (LINKKI)  ja jakelijat (LINKKI, Marvell)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!