Sirutason tietoturvaa ohjainpiireihin

Microchip on esitellyt ensimmäiset 32-bittiset mikro-ohjaimet, joissa on Armin TrustZone -tekniikalla toteutettu sirutason suojaus. Yritys esitteli myös uuden kaksiytimisen dsPIC-ohjainpiirin.

Microchipin uudet 32-bittiset mikro-ohjaimet SAM L10 ja -L11 on suunniteltu vastamaan kasvaviin uudenlaisiin IoT-laitteiden tietoturvavaatimuksiin. Piirit perustuvat Arm Cortex-M23 -prosessoriytimeen.

SAM L11 sisältää tietoturvaa varten myös Armin TrustZonefor Armv8-M: n, joka on ohjelmoitava ympäristö, Se tarjoaa laitteistoon perustuvan varman eristyksen varmennettujen kirjastojen, IP:n ja sovelluskoodin välille.

TrustZone auttaa laitesuunnittelijaa suojaamaan asiakkaiden sovelluksia sekä etä- että fyysisiltä hyökkäyksiltä. Vahva suojaus mahdollistaa siru-tason suojauksen, turvallisen käynnistyksen ja turvallisen avaimen tallennuksen.

TrustZone-tekniikan lisäksi SAM L11 -suojausominaisuuksiin kuuluu sisäänrakennettu salausmoduuli, joka tukee kehittynyttä salausstandardia (AES), Galois-laskentatilaa (GCM) ja Secure Hash -algoritmia (SHA).

Muita ominaisuuksia on turvakäynnistys ja suojattu avaintallennus, jonka avulla voidaan havaita väärennökset ja luoda turvallinen käynnistys esimerkiksi laitteistopäivityksille.

Molemmat piiriperheet tarjoavat pienen virrankulutuksen yrityksen omallla picoPower-tekniikkaalla. Kulutuksessa SAM10L vertailuluvuksi sai 405 ULPMark-pistemäärän.

”Pieni teho ja korkea tietoturva ovat avaintekijöitä IoT-toteutuksiin”, Microchipin MCU32-liiketoimintayksikön varapresidentti Rod Drake sanoo.

Molemmat piiriperheet tarjoavat Microchipin uusimman sukupolven oheislaiteohjaimen (PTC) kapasitiivisille kosketusominaisuuksille. Ruotsalainen IAR Systems on julkaisut piirejä varten myös tuen Toolchain IAR Embedded Workbench for Arm -työkaluilleen. Uutta on myös Embedded Trust, jonka avulla asiakkaat voivat integroida turvallisuuden päivittäiseen työnkulkuunsa.

Uusi kaksiytiminen dspPIC-piiri

Tietoturvapiirien lisäksi Micrchip julkaisi juuri ennen juhannusta uuden kaksityimisen dsPIC-piirin erilaisiin reaaliaikaisuutta tarvitseviin sovelluksiin, kuten digitaaliohjattuihin teholähteisiin ja moottorinohjaussovelluksiin.

DsPIC33CH-perhe on pakattu 5 x 5 mm:n kokoon. Se tarjoaa dsPIC-piiriperheiden vakio-ominaisuuksien lisäksi tuen CAN-FD-väylälle.

DsPIC33CH tukee Microchipin MPLAB-kehitysekosysteemiä, mukaan lukien MPLAB X Integrated Development Environment (IDE) ja MPLAB Code Configurator.

LISÄÄ: Microchip (LINKKI),  IAR Systems (LINKKI), SAML10/L11-tuotetieto (LINKKI), IAR Embedded Trust (LINKKI) ja Microchip dsPIC33CH (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!