Wifi-verkkoihin parempi salaus – myös IoT-ratkaisuihin

Uusi aiempaa parempi WPA3-salaus tulee käyttöön uusissa järjestelmissä. Standardisointi on valmis ja uusia WPA3-tekniikka tukevia verkkolaitteita voidaan pian hyväksyä käyttöön. Uusi WPA3 korvaa ajan oloon vuodesta 2004 käytetyn nykyisen WPA2-salauksen.

Uusi protokolla tarjoaa useita ylimääräisiä suojauksia Wi-Fi-yhteyden kautta liitettyihin laitteisiin. WPA3-verkot käyttävät uusimpia tietoturvatekniikoita, estävät vanhat vanhentuneet protokollat ​​ja edellyttävät suojatun hallintokehyksen (PMF) käyttöä kriittisten verkkojen joustavuuden ylläpitämiseksi.

WPA3-suojaus tulee markkinoita kahtena eri versiona: WPA3-Personal ja WPA3-Enterprise.  Niistä WPA3-Personal käyttää joustavaa salasanapohjaista autentikointia.  Ratkaisu tarjoaa joustavaa salasanapohjaista autentikointia, joka ei loppukäyttäjän kannalta eroa merkittävästi olemasta olevista käytännöistä muuten kuin olemalla turvallisempi.

WPA3 hyödyntää samanaikaista myös Authentication of Equals (SAE) -järjestelmää, joka on turvallinen avainten muodostusprotokolla laitteiden välillä, jotta käyttäjät voisivat suojata tehokkaammin kolmansien osapuolten salasanan arvaamisyrityksiltä.

WPA3-Enterprise tarjoaa yrityskäyttöön tehokkaampaa suojasta hyödyntäen 192-bittisen kryptografisen suojauksen voimaa. Tehokkaampi suojaus tarjoaa lisävarmuutta verkkoihin, jotka käsittelevät arkaluonteisia tietoja. kuten hallintoa tai rahoitusta.

192-bittin tietoturvatason takaava tietoturvasovellus varmistaa, että WPA3-verkon kaikissa verkon osissa käytetään jatkuvasti saman tasoisia riittäviä suojauksia. Uuden WPA3:n ikävin puoli on, että sen käyttöönotto vaatii sekä pääte- että verkkolaitteen uusimisen uutta suojausta tukeviksi.

Piirivalmistajista Qualcomm on jo ilmoittanut tukevansa WPA3 tekniikkaa Atheros WCN3998 WiFi-piirissään ja IPQ807x tukiasemalalustassaan.  Wi-Fi Alliance odottaa WPA3: n käyttöönoton yleistyvän vuoden 2019 aikana nopeamman 802.11ax WiFi-standardin kanssa. Silti kestää todennäköisesti useita vuosia ennen kuin WPA3 yleistyy laajaan käyttöön.

IoT sai oman liityntäohjelman

Toinen Wifi-tekniikkaa hallinnoivan Wi-Fi Alliancen esittelemä uutuus on IoT-laitteiden käyttöönottoa varten kehitetty Wi-Fi CERTIFIED Easy Connect -ohjelmisto. Se lupaa helpottaa konfigurointia rajoitetulla tai ei lainkaan näyttöliittymällä varustetuissa laitteissa.

Wi-Fi Easy Connect -sovelluksen avulla käyttäjät voivat turvallisesti lisätä minkä tahansa laitteen Wifi-verkkoon käyttämällä apuna toista näytöllistä laitetta, esimerkiksi älypuhelinta. Verkkoon voi liittyä myös skannaamalla tuotteen QR-koodin. Wifi Easy Connect-ohjelmiston vaatii vielä kolmansien  osapuolten tukea ennen kuin se olisi todella hyödyllinen.

Lisää:  Wi-Fi Alliance MPA3 (LINKKI), aiempi uutinen WPA3-salauksesta Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) sekä tiedot Wifi Easy Connect (LINKKI) ja Qualcommin WCN3998-piirisarja (LINKKI)

Kuvituskuva: Qualcomm

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/