Metallin 3D-tulostuksesta uutta vauhtia

Suomalainen kansainvälisille markkinoille tähtäävä 3D-tulostusyritys Materflow on ostanut lahtelaisen AM Finland liiketoiminnan. Yrityskaupan myötä yritys laajentaa metallien 3d-tulostukseen, millä vauhditetaan liiketoiminnan kasvua ja kansainvälistymistä.

Lahtelainen vuonna 2013 perustettu Materflow on tähän asti ollut keskittynyt muovien 3D-tulostukseen. Uudessa palveluvalikoimassa AM Finlandin metallien 3D-tulostusteknologialla on merkittävä rooli, yritys kertoo tiedotteessaan.

Materflow:lla ja AM Finlandilla on hyvin toisiaan täydentävä asiakaskunta ja palvelut, joilla on merkittävää kansainvälistä kasvupotentiaalia. Haemme vahvaa asemaa Suomen 3D-markkinassa, mutta yrityskauppa on myös yksi askel yrityksemme kansainvälistymistä kohti.

”Materflow:lla on jo tällä hetkelläkin asiakkainaan suuria kansainvälisiä toimijoita, joille pystymme nyt tarjoamaan laajempia palvelukokonaisuuksia”, kertoo Materflow:n toimitusjohtaja Mark Poutanen.

AM Finland on myös tehnyt ensimmäiset tunnustelutoimitukset vientimarkkinoille. Tehdyn liiketoimintakaupan myötä Materflow on entistäkin uskottavampi ja palvelukykyisempi toimija nopeasti kasvavilla 3D-markkinoilla, jotka kasvavat globaalisti noin 40 prosentin vuosivauhdilla

Kansainvälistymisen tukemiseksi Materflow on myös laajentamassa omistuspohjaansa ja kasvattamassa pääomaansa.

TAUSTAA: 3D-tulostus muuttaa tuotatotoiminnan

Uudenlaisen hajautetun massavalmistuskonseptin kehittäneet Materflowin insinöörit, Sami Mattila, Timo Peltonen ja Mark Poutanen. He uskovat, että 3D-tulostukseen ja lisäksi teollisuuden IoT:hen (Internet of Things) tukeutuva menetelmä murtaa vakiintuneita massatuotantoteollisuuden malleja.

”Tarjoamme palvelukokonaisuus mahdollistaa teollisuusyrityksille siirtyä logistisesti tehokkaampaan sekä ympäristöä säästävämpään toimintamalliin. Menetelmä mahdollistaa valmistuksen hajauttamisen ja lokalisoinnin aivan uudella tasolla – valmistuksen työpaikkoja ja hyvinvointia syntyy tasaisesti kulutuksen lähelle”, kiteyttää Materflowin toimitusjohtaja Mark Poutanen.

Metallin 3D-tulostuksessa yrityksen maksimi koko on joko 90 x 90 x 80 tai 250 x 250 x 325 millimetriä ja materiaaleina ruostumaton teräs, kobolttikromi, pronssi ja hopea ja isommassa koossa Marangin tersä ja

Molemmat yritykset ovat hyödyntäneet Lahden Seudun Kehitys LADECin perustamis- ja kehittämispalveluita usean vuoden ajan

Kuva: AM Finlandin metallin 3D-tulostusvideolta

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!