Virtuaalilaseilla pääsee kirkontorniin

Helsingin tuomiokirkon päätorniin pääsee tutustumaan nyt virtuaalilasien voimin. Normaali reitti ylös on ahdas ja vaivalloinen, joten ainoa tapa kavuta kirkontorniin tapahtuu Oculuksen VR-lasien kautta. Katso videolta miten tekniikka toimii tuomiokirkossa.

Tänä kesänä Tuomiokirkossa vierailija on voinut pyytää kirkon infosta tai kirkon pihatasanteella olevasta Cathedral Shop Tapulista virtuaalilasit lainaan pientä maksua vastaan. Niiden avulla hän pääsee siirtymään kupoliin ja katsomaan maisemia neljään eri suuntaan.

Virtuaalitodellisuuteen on upotettu myös tietoa Tuomiokirkosta ja kirkon katonreunuksia kiertävistä apostolipatsaista. Kirkkoon ja sen ympäristöön voi pilottivaiheessa tutustua suomeksi ja englanniksi.

VR-kokemuksen on toteuttanut helsinkiläinen virtuaalitodellisuusstudio Zoan, joka on rakentanut jo usean vuoden ajan Helsingin keskustaa virtuaalitodellisuuteen sekä tuottanut todellisuuteen perustuvia virtuaalielämyksiä esimerkiksi Kansallismuseolle ja Tallink-Siljalle.

 

Lisää: Katso video (LINKKI)

Kuva: Tuomiokirkon VR-kokemus on rakennettu 360-asteisista videoista ja sitä käytetään langattomilla Oculus Go -virtuaalilaseilla. Kuva: Niklas Chambers/Zoan.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/