Nokialle miljardin euron sopimus – 5G-tekoälylaboratorio Kiinaan

Nokia kertoi solmineensa China Mobilen kanssa miljardin euron verkkojen yksivuotisen kehyssopimuksen. Nokia perustaa Kiinaan myös China Mobilen kanssa 5G-tekniikkaan ja tekoälyyn keskittyvän tutkimuskeskuksen.

Miljardin euron kehyssopimus sisältää Nokian tiedotteen mukaan matkaviestinnän, kiinteän verkon IP-reitityksen, optisen tietoliikenteen ja verkkojen palvelutoimintaa asiakasrajapinnasta verkkojen hallintaan.

Sopimuksen myötä China Mobile valmistautuu uuden sukupolven verkkojen käyttöönottoon. Mukana on myös pilvipalveluita ja koneviestintää.

Nokia ja China Mobile ovat sopineet myös verkon optimoinnin ja radioresurssien hallintaan liittyvien tekoälysovellusten kehittämisestä ja testaamisesta. Sitä varten yritykset perustuvat erityisen 5G-verkkojen tekoälyn tutkimuskeskuksen Kiinan Hangzhouniin.

Yhteistyö edesauttaa avointa RAN-ekosysteemiä, kun Nokia ja China Mobile työskentelevät kolmansien osapuolten kanssa muodostamaan tulevat nopeat 5G- ja Edge Cloud -palvelut.

China Mobile johtaa ratkaisun määrittelyä ja siihen liittyvää avointa sovellusrajapintaan perustuvaa standardointia, Nokia vastaa ratkaisun varmentamisesta ja demokehityksestä.

Kuvituskuva: Nokia

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/