Ukkoverkot nopeisiin yhteyksiin Elisan kanssa

Erikoisoperaattori Ukkoverkot hakee teollisuudesta lisäbisnestä yhdessä Elisan kanssa. Yritys on sopinut Elisan kanssa järjestelystä, jossa yritys vuokraa 2,6 GHz Band 38 -taajuutta Ukkoverkkojen kasvaviin tarpeisiin.

Molemmat voivat käyttää 2,6 GHz:n taajuutta aiempaa tehokkaammin, sillä yhtiöiden käyttötarve on eri maantieteellisillä alueilla. Taajuuden kaupalle sekä vuokraukselle on saatu tarvittava Valtioneuvoston hyväksyntä.

Taajuuden verkkotoimilupa ja vuokraoikeus on voimassa vähintään vuoden 2029 loppuun saakka. Taajuutta voidaan käyttää sekä 4G- että 5G-yhteyksiin.

Ukkoverkot kertoo tavoittelevansa myös lisämyyntiä keskittymällä teollisiin avainasiakkaisiin, kuten tuotantoon, satamiin, lentoasemiin, raskaaseen teollisuuteen ja kaivoksiin, ja niiden kehittyviin tarpeisiin kuten digitalisaatioon, automaatioon, turvallisuuteen ja tehokkuuteen.

”Teollisten ja turvallisuuskriittisten toimijoiden yhteydet rakentuvat entistä useammin omalla radiotaajuudella toimivien paikallisten mikroverkkojen varaan. Ukkoverkot keskittyy jatkossa tukemaan näiden yritysten digitalisaatiota ja rakentamaan samalla voimakasta kannattavaa kasvua”, kertoo Mikko Uusitalo, Ukkoverkkojen toimitusjohtaja.

Samassa yhteydessä Elisalle on siirtynyt Ukkoverkkojen yhdeksän kunnan alueella toimiva kuluttaja-asiakkaiden kiinteä langaton nettiyhteys -liiketoiminta. Ukkoverkot on toteuttanut myös 13,5 miljoonan euron rahoitusjärjestelyn useiden rahoittajien kanssa, mikä mahdollistaa yhtiön kasvusuunnitelmat.

Ukkoverkkojen asiakkaita ovat muun muassa Konecranes, Puolustusvoimat, Finavia, Rajavartiolaitos, VR ja Suomen Erillisverkot.

Ukkoverkoilla on käytössään 2,6 GHz -taajuusalue sekä toimiluvat Suomen 450 MHz -taajuusalueelle.  2,6 GHz -taajuusalue mahdollistaa myös 5G-teknologian myötä käyttöön tulevien palvelujen tarjoamisen.

Kuva: Ukkoverkot on toimittanut Konecranesille mikroverkon.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!