Porin Suomi-Areenaan 5G-demoverkko

DNA testaa 5G-demoverkkoa Porin SuomiAreena-tapahtumassa. Tarkoitus on esitellä yleisölle yli gigan nopeuksiin yltävää kodin 5G-tietoliikenneyhteyttä. Viimeksi DNA esitteli  tekniikkaa toukokuussa liikkuvalla tukiasemalla Ericssonin kanssa Kirkkonummella.

Porin Suomi-Areenaan on keskustelutilaisuuksien lisäksi koottu 16.-20. heinäkuuta kaikenlaista muutakin oheisohjelmaa. Yksi niistä on DNA:n älykoti, jossa on 5G:n lisäksi kokeiltavissa lähivuosina koteihin tulevia älypalveluita.

’’Älykodissamme esillä oleva 5G-yhteys tulee ratkaisemaan monen kodin ja pientaloalueen yhteysongelmat. Se mahdollistaa suurta ja tasaista nopeutta vaativat palvelut monissa niistäkin kiinteistöistä, joihin valokuituyhteys ei ole saatavilla tai joihin sen toimittaminen tulisi asiakkaalle huomattavan kalliiksi, kertoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

Mobiilidatan käyttö on kasvanut viime vuosina valtavasti. Kahden viime vuoden aikana siirretyn datan määrä on lisääntynyt DNA:n matkaviestinverkossa jopa 120 prosenttia ja 5G:n myötä kasvun ennustetaan jatkuvan vahvana.

Mobiilidatan käytön ennustetaan kahdeksankertaistuvan viidessä vuodessa. Ericssonin tuoreen ennusteen mukaan ensi vuonna tarjolle tulevien 5G-liittymien määrä ohittaa 1 miljardin merkkipaalun vuoden 2023 loppuun mennessä.

’’Kuluttajien nopeiden yhteyksien lisäksi 5G-käyttökohteita ennakoidaan terveydenhuoltoon, valmistavaan teollisuuteen, autoteollisuuteen sekä veden, sähkön ja lämmön jakeluun’’, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Kuva: DNA ja Ericsson demosivat 5G-tekniikkaa toukokuussa Kirkkonummella. Käytössä oli pakettiauto 5G-tukiasemineen.Lisää Kirkkonummen demosta (LINKKI).

Lisää: 5G-uutisia ja artikkeleita Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) ja SuomiAreenan tv-tarjonta (LINKKI).

Päivitetty 17.7.2018

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!