Suomalainen älysormusvalmistaja varmisti jatkokehityksen

Oululainen älysormusta kehittävä Oura Health kasvattaa rahoituksensa 12,5 miljoonaan euroon ja kiihdyttää myyntiään Yhdysvaltain kasvavilla markkinoilla. Rahoituksella varmistetaan myös Ouran tuotekehityksen jatkuminen. Yritys on saanut myös uuden toimitusjohtajan. Uusin älysormusversio perustuu Armin Cortex-suorittimeen.

Rahoituksen avulla Ouran tavoitteena on voimakas kansainvälinen kasvu etenkin Yhdysvalloissa, josta jo tällä hetkellä tulee noin 60 prosenttia uuden Oura-sormuksen tilauksista. Oura-älysormuksen kansainvälistä kasvua vauhdittamassa ovat yhdysvaltalainen Bold Capital Partners sekä Teollisuussijoitus.

Samalla Oura Healthin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Petteri Lahtela keskittyy jatkossa uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen innovaatiojohtajana. Lahtela jatkaa myös Oura Healthin hallituksen jäsenenä.

’’Jatkossa pystyn taas enemmän keskittymään tällaisten uusien tuoteominaisuuksien, tuotteiden ja palveluiden innovoimiseen”, perustelee uusi innovaatiojohtaja Lahtela muutostaan.

Ouran uutena toimitusjohtajana aloittaa Harpreet Rai, joka on toiminut jo Oura Healthin hallituksen jäsenenä vuodesta 2016 ja  Ouraring Inc:n johtajana vuodesta 2017. Ennen liittymistään Ouran palvelukseen Rai työskenteli pitkään rahoitusalalla.

Rai lupaa edelleen jatkaa panoksia tuotekehitykseen, mutta tavoitteena on lisätä myös tuotteen tunnettuutta ja myyntiä kansainvälisillä markkinoilla ja etenkin Yhdysvalloissa.

Yritys vahvistaa myös hallituksen markkinatuntemusta ja toimialaosaamista. Mukaan tulevat Applella työskennellyt Stephen Friend ja hallituksen puheenjohtajaksi nousee nettipeliyritys Twitchin perustaja Kevin Lin.

Ouran tuotekehitystä ja kansainvälistä kasvua ovat tukeneet vuosien varrella myös muun muassa Tekes ja ELY:n hallinnoima Suomen rakennerahasto -ohjelma.  Rahoituksella on ollut merkittävä rooli Oura-sormuksen kehitystyössä aina ensimmäisistä prototyypeistä uuden sormuksen tuotannon aloitukseen.

Uusi sirompi versio  julkistettiin viime vuoden lopulla Slushissa.   Sormuksessa on ARM Cortex-pohjainen suoritin ja bluetooth-yhteys.  Sormukset valmistetaan elektroniikan sopimusvalmistaja Sanminan tehtaalla Haukiputaalla. Ensimmäinen älysormusversio esiteltiin jo 2015.

TAUSTAA: Oura-sormus ja mobiilisovellus mittaavat ja analysoivat käyttäjänsä unen laatua, kehon palautumista ja päivän aikaista aktiivisuutta. Oura ohjaa unen laadun parantamisessa ja itselle sopivimman unirytmin löytämisessä.

Kuva: Oura

Lisää: Aiemmat uutiset Oura-älysormuksesta (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/