Bittium laajentaa terveysbisnestään Sveitsiin

Oululainen Bittium laajentaa lääketieteen biosignaalien bisnestään investoimalla sveitsiläiseen etädiagnostiikkapalveluita tarjoavaan yritykseen. Samalla sveitsiläisyritys ottaa käyttöön Bittiumin langattomaan tiedonsiirtoon perustuvan joustavan monitoroinnin.

Bittium ja evismo tulevat yhdessä tarjoamaan asiakkaille etädiagnostiikan kokonaispalvelua, joka tässä vaiheessa sisältää etälausuntopalvelualustan, sydämen sähköisen toiminnan monitoroinnin, langattoman mittaustietojen siirron sekä mittaustulosten analysoinnin ja diagnostiikan.

Investointi toteutetaan merkitsemällä uusia evismo AG:n osakkeita ja merkintä toteutetaan enintään kahdessa vaiheessa. Bittiumin omistusosuus evismosta on 17,4 prosenttia, ja tiettyjen kaupallisten ehtojen täyttyessä 31.3.2019 mennessä Bittiumin omistus tulisi olemaan suuruudeltaan 25 prosenttia.

Bittiumin palvelukokonaisuuteen tarjoama ratkaisu sisältää biosignaalien mittalaitteet ja analysointiohjelmistot sekä mahdollistaa potilaan mittaustiedon ja lääkärin lausuntotietojen siirtämisen verkon yli helpottaen ja nopeuttaen potilaan hoitoa.

Tässä palvelukokonaisuudessa sydämen sähköisen toiminnan mittaamiseen tullaan käyttämään Bittiumin Faros -EKG-mittalaitteita ja mittaustiedon langattomaan siirtoon tullaan yrityksen Tough Mobile-puhelimia ja analysointiohjelmistoja.

Kauppa laajentaa tarjontaamme Medical Technologies -tuote- ja palvelualueella ja tukee Bittiumin strategista tavoitetta kasvaa biosignaalimittausten ratkaisutoimittajana.

Kuva: Bittium

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!