Asentajan työpiste sai rattaat alle

Saksalainen Festool tuo tarjolle uuden helposti mukana kuljetettavan ja nopeasti käyttönotettavan MW1000- työpisteen. Se voidaan varustaa yksilöllisesti erilaisilla työ- ja kotelotasoilla. Uutuudessa yhdistyvät valmistajan mukaan ”säilytys- ja kuljetusjärjestelmän” sekä ”puolikiinteäasenteisen työskentelyn” edut.

Uudessa Festoolin MW 1000:ssa on tukeva reikälevystä ja alumiiniprofiilista koostuva työtaso, joka tarjoaa kätevät tuenta- ja kiinnitysmahdollisuudet. Systainerille tarkoitetussa vetolaatikossa työvälineet ovat selkeästi esillä ja sen korkeuden voi säätää yksilöllisesti ilman työkaluja.

Mobiilin verstaan voi varustaa yksilöllisesti lisävarusteena saatavilla vetolaatikoilla. Systainerin ja lisäpöydän saa muutamalla kädenliikkeellä tukevaan ja turvalliseen kuljetusasentoon – ilman paikaltaan luistamisen vaaraa.

Lisäksi järjestelmään kuuluu muitakin toimivia yksityiskohtia, kuten kulmaltaan säädettävä työntöaisa, liukupinnat ja kaukalon kädensija. MW 1000:n voi kuormata autoon helposti vain yhden henkilön voimin.

Taittojalat avaamalla lisäpöydän saa käyttövalmiiksi muutamalla kädenliikkeellä. Korkeudeltaan säädettävien säätöjalkojen avulla voi kompensoida alustan epätasaisuudet.

Festool on lisännyt perusosaan lisälokeron, joka on tarkoitettu pienosien säilytykseen käytettävälle SYS-MINI 1 -salkulle. Jos vakiotila ei riitä, sitä voi laajentaa lisäpöydillä. MFT/3:n tarvikeosat ovat yhteensopiva uuden mobiilin verstaan kanssa.

Työpisteen ulkomitat ovat (p x l x k) 641 x 600 x 1 076/1 185 mm ja pöydän mitat 445 x 363 mm. Painoa on Basic-mallilla 19 ja suuremmalla 31 kiloa.

Lisää: Festool (LINKKI) ja edustaja Tooltechnics Oy (LINKKI)