Uusia PC-työasemia tehokäyttöön

PC-työsemille on edelleen selvää kysyntää suunnittelussa ja ammattilaisten työkaluna.  Uudet tehotyöasemat sopivat esimerkiksi uuden tekniikan suunnittelijoille, ohjelmoijille, muotoilijoille, arkkitehdeille ja luovien alojen ammattilaisille. Suurikokoisella grafiikkanäytöllä ryyditettynä ne tarjoavat pöytäkäytössä selvästi paremman käyttöliittymän kuin kannettavat mikrot.

PC-koneiden kauppa on markkinatutkimuslaitosten mukaan piristynyt uudestaan, tosin kasvu tullee pääosin Windows 10:iin siirtymisen vuoksi.  Alla on Garnerin uusimman ennakkotiedot PC-mikrojen maailmanmarkkinoista. Huomioi, että taulukossa on mukana pöytäkoneiden lisäksi kannettavat tietokoneet. Teknisen alueen työasemakoneet ovat vain pieni osa kokonaismarkkinasta.

Uusin esimerkki työasemakoneesta on  HP:n Z-sarja, joissa ei ole jouduttuvalmistajan mukaan tinkimään edullisesta hintatasosta huolimatta graafisesta suorituskyvysta tai laajennusmahdollisuuksista.

“HP Z -työasemamallistomme on vastaus tähän tarjoten eniten tehoja edullisessa hintaluokassa” kertoo johtaja Gwen Coble HP:n tehokoneryhmästä.

Towerissa on uudenlainen pölysuodatin, joka pitää koneen sisukset puhtaana, vaikka laite olisikin sijoitettu tehtaan lattialle tai konehuoneeseen.

HP Z -työasemasarjaan kuuluu pienikokoinen Z2 Mini G4 Workstation, jonka grafiikkaohjaimen grafiikkateho on tuplaantunut edelliseen versioon verrattuna. Koneeseen voidaan liittää lisämoduulien avulla kuusi eri näyttöä. Uutuusmalli sopii myös kehikkoasennukseen 42U-kiinnityssarjan avulla.

HP Z2 Tower G4 Workstation on tarkoitettu esimerkiksi grafiikkasuunnitteluun. Tower on 13 prosenttia edellisen sukupolven mallia pienempi. Toimintavarmuutta HP Z2 Towerissa lisää uudenlainen pölysuodatin, joka pitää koneen sisukset puhtaana, vaikka laite olisikin sijoitettu tehtaan lattialle tai konehuoneeseen.

Kolmas uutuus on EliteDesk 800 Workstation Edition, joka  on tehty 2D/3D-suunnitteluun ja luonnosteluun. Grafiikkaohjaimeksi on tarjolla GeForce® GTX 1080. Kone on optimoitu myös toimimaan VR-silmikkolaitteiden kanssa.

Lisää: HP tuotetiedot työasemista (LINKKI).

Päivitetty 8.51

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/