Korkeasaari pilotoi suomalaista älyroskista

Suomalaisen Lehtovaaran aurinkokennoilla varustettuihin roska-astioihin mahtuu puristustoiminnon ansiosta vähintään 20 kertaa enemmän roskia kuin perinteisiin katuroska-astioihin. Uudet CitySolar roskakorit ilmoittavat tyhjennystarpeestaan itse jätehuoltoon.

Korkeasaaren hankkimat kaksi älyroska-astiaa ovat pilottikappaleet ennen teknologian laajempaa käyttöönottoa. Projektissa pyritään yli 90 prosentin leikkauksiin jätekuljetuksissa, kuljetuspäästöissä ja -kustannuksissa.

’’Älyroskikset auttavat meitä osaltaan kohti hiilineutraaliutta. Kotimainen vaihtoehto valittiin käytettävyytensä ansiosta. Meille on myös tärkeää, että roskat voi tyhjentää suoraan tavallisen jäteauton tyhjennystoiminnolla, ilman roskasäkkien kantamista’’, kertoo Korkeasaaren kiinteistöjohtaja Hanna Kurki.

CitySolar -älyroska-astian koko on 240 litraa, eli nelinkertainen yleisimpään 60 litran katuroska-astiaan verrattuna, ja sen kapasiteetti kasvaa puristustoiminnon ansiosta vähintään 1200 litraan roskien materiaalista riippuen. Puristin saa sähkönsä aurinkopaneelista.

Ylöjärvellä sijaitsevaa Lehtovuori Oy:n tehdasta työllistää tällä hetkellä kotimaan toimitusten lisäksi yhtiön historian suurin kertatilaus, jonka ansiosta Lehtovuori toimittaa tänä ja ensi vuonna Tukholman alueelle 80:n CitySolarin lisäksi yli tuhat muuta kaupunkikalustetta.

’’Kansainvälisiä kyselyitä satelee tällä hetkellä erittäin paljon. Älyroska-astiateknologian hyötyihin on todella herätty, kertoo Lehtovuori Oy:n toimitusjohtaja Eero Ojanen tyytyväisenä. Hän luotsaa perinteistä perheyritystä kasvuun uusimman teknologian voimin. Samalla Yrjö Ojanen (vas.) siirtyi vetovastuusta hallitustyön ja tuotekehityksen pariin.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi