Tehokkaampi versio Windows-tabletista

Panasonic on tuomassa uuden version rankkojen olosuhteiden Toughpad FZ-G1-tabletistaan. Suomessa laite on käytössä esimerkiksi Finnairin ja Norran lentokoneiden ohjaamoissa ja VR:n veturinkuljettajien työvälineenä. Uutta on suoritin ja muistimäärä sekä työkäyttöä helpottava lisälaiteteline.

Uutuuteen on saatavissa lisävarusteena saatava mPOS-myyntipääteteline, jonka avulla tablettiin voidaan kiinnittää esimerkiksi Ingenico iSMP4- tai Verifone e355-maksupääte. Näin saadaan mobiili maksulaite, joka sopii tilausten ja maksujen käsittelemiseen esimerkiksi ravintoloissa ja lentokoneissa, myyntitehtäviin kentällä sekä lippumyyntiin.

Palo- ja pelastustoimen tarpeisiin, puolustustehtäviin sekä teollisuudenaloille tarjolla on myös lämpökamera esimerkiksi vianetsintään ja laaduntarkkailuun. FZ-G1:n on suojattu IP65-luokituksella ja kestää vettä ja pölyä selkä pudotuksen  lähes kahdesta metristä.

Akku toimii jopa 11 tuntia ja 22 tuntia lisävarusteena saatavalla tehoakulla. Lisäksi Hot swap -akku on vaihdettavissa laitteen käyttöä keskeyttämättä. Uuden mallin ytimenä on Intel Core i5-7300U vPro -suoritin.

Laitteen muisti- ja tallennustila on kaksinkertaistettu; RAM-muisti on nyt kahdeksan gigatavua, ja flash-levy on 256 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on Windows 10 Pro. Normaaleista tablettikoneista näytön kirkkaus riittää myös kovassa auringonpaisteessa, ja näyttöä voidaan käyttää myös hansikkaat kädessä. FZ-G1 painaa noin 1,1 kiloa.

Lämpökameran ja myyntipäätekiinnityksen lisäksi FZ-G1 voidaan varustaa GPS-paikantimella, viivakoodinlukijalla, älykortinlukijalla, LAN-liitännällä, MicroSD-lukijalla ja monilla muillakin lisävarusteilla. Saatavilla on myös toimisto- ja ajoneuvotelakoita.

Panasonic Toughbook FZ-G1mk5 on Suomessa saatavilla elokuussa. Laitteen hinta riippuu varustelusta. Perusversion veroton hinta on noin 2 300 euroa

Lisää: Panasonic (LINKKI) ja Kauko (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/