Amazonin puheohjaus tuli pizzataloon

Puheohjauksella voi nyt tilata pizzaa myös Suomessa. Kotipizzan ja Pivon Alexa-pilotti on ensimääinn laatuaan Pohjoismaissa. Kotipizza on toteuttanut palvelun yhteistyössä OP Ryhmän kehittämän Pivon kanssa.

Amazonin Alexa on tekoälyratkaisu, joka ymmärtää puhetta. Alexaa voi pyytää etsimään verkosta esimerkiksi lempikappaleen, reittiohjeita tai ohjata kodin toimintoja.

Laitesuunnittelijoille tarkoitettu Amazonin Alexa-kehityssarja.

Amazon on aktivoinut laitevalmistajia ja ohjelmistotaloja tuomaan omia versioita Alexa-tekniikan avulla. Tarjolla on esimerkiksi useita kehityssarjoja, joilla helpotetaan Alexa-toimintojen integrointia laitteisiin.

’’Puheohjaus on yleistymässä ja se on tulevaisuudessa merkittävä osa ihmisten arkea. Nyt jo 20 prosentilla Yhdysvaltain aikuisväestöstä on käytössään älykaiutin ja on ennustettu, että määrä nousee 40 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä’’, sanoo Kotipizza Groupin Digi & Data Manager Johanna Kuosmanen.

Kotipizza tuottaa Alexa-toiminnallisuuden yhteistyössä OP-ryhmän Pivon kanssa.

’’Vaikka Alexan käyttö on Suomessa vielä vähäistä johtuen osin siksi, että palvelu toimii toistaiseksi vain englanniksi, haluamme olla etujoukoissa kokeilemassa uusia tapoja kehittää asiakaskokemusta’’, Kuosmanen sanoo.

Kotipizza ja OP:n Pivo toivat markkinoille vuosi sitten myös Suomen ensimmäisen pikaviestivälitteisen maksusovelluksen Kotibotin.

Pivo on mobiililompakko, jota on ladattu 1,2 miljoonaa kertaa ja jolla on yli 800 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Pivolla voi maksaa kaverille, verkossa ja kivijalassa sekä tehdä ja vastaanottaa Siirto-maksuja.

Lisää: Amazonin Alexa-kehittäjäsivusto (LINKKI) ja aiempi uutinen verkon puheohjauksesta (LINKKI)

Kuvituskuva: Amazon.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!