Samsung investoi 5G-piireihin ja tekoälyyn

Samsung ilmoitti eilen aikovansa investoida kolmen vuoden aikana 19 miljardia euroa 5G-tekniikan ja tekoälyn lisäksi autoteollisuuden komponentteihin ja biolääketieteeseen. Panostus tuöee näkymään uusien tekniikoiden tuotekehityksen kasvuna ja piiritehtaiden laajennuksina.

Samsung kertoi myös joukon aloitteita ekosysteemille, johon on tarjolla sijoituksina noin 120 miljardia euroa.  Yritys aikoo avata venture-hautomonta ulkoisille ja sisäisille käynnistysprojekteille sekä tarjoata ohjelmistokoulutusta tekoälyn soveltamiseen.

Samsung on esitellyt kahdeksan gigabitin LP-DDR5-muistiratkaisut. Ne soveltuvat tuleviin 5G- ja tekoälyä hyödyntäviin kännyköihin.

Samsung aikoo laajentaa  tutkimuskapasiteettiaan merkittävästi ja kasvattaa tekoälytutkijoiden määrää tuhannella eri puolilla sijaitsevissa tutkimuskeskuksissa.

5G:n lisäksi Samsungia kiinnostavat autojen siru-, näyttö- ja tietoliikenneratkaisut.  Yritys aikoo lisätä  myös tukeaan uusien tekniikoiden löytämiseksi ja laajentuu myös biolääketieteen ratkaisuihin.

Yhdessä kaikkien uusien investointien kautta Samsung aikoo luoda kaikkiaan noin 40 000 uutta työpaikkaa seuraavan kolmen vuoden aikana.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!