5G ACIA-dokumentti: Audi ja Ericsson testaamaan valmistuksen 5G-tekniikkaa

Audi ja Ericsson aikovat testata 5G-teknologiaa autojen valmistuksessa. Yhteisprojekti on ensimakua siitä, miten langattomat verkkoyhteydet tulevat muuttamaan teollisuuden prosesseja lähivuosina. Projekti on osa saksalaista 5G ACIA-yhteisöä, jossa on Ericssonin ja Nokian lisäksi 24 muuta yritystä.

Audi ja Ericsson ovat aloittaneet Saksan Ingolstadtissa sarjan toimintoja, jotka selvittävät 5G-verkon hyödyntämistä autoteollisuuden tuotantoprosesseissa. Tulevien kuukausien aikana molempien yhtiöiden asiantuntijat tekevät ensimmäisiä kenttätestejä Audin teknisessä keskuksessa Gaimersheimissa, Saksassa.

“Teknisen keskuksen toiminta perustuu täysin verkkoyhteyksiin.  Tehokas, käytännössä reaaliaikainen verkkoarkkitehtuuri on tässä ratkaisevassa roolissa“, kertoo Audin tietojohtaja Frank Lloyd.

Yhteisprojektissa testataan muun muassa, kuinka pienestäkin viiveestä kärsivissä sovelluksissa salamannopea, langaton verkkoyhteys tehostaa robottien käyttöä autojen valmistuksessa. Erityisesti esineiden internetin eli IoT:n toteutumisen kannalta 5G:llä on oleellinen rooli.

Ingolstadtissa sijaitsevan tehtaan lisäksi Audi ja Ericsson aikovat myös kokeilla voiko 5G:tä hyödyntää muillakin Audi-konsernin autotehtailla.

Kaikkiaan saksalaistaustaisessa 5G ACIA-yhteisössä on tietoliikennevalmistaja Ericssonin, Nokian ja Huawein lisäksi 23 muuta yritystä- ja tutkimuslaitosta.

Muita toimijoita yhteissö  ovat esimerkiksi Beckhoff, Bosch, Festo, Fraunhofer, Hartig, Hirchmann, Infineon, Intel, NXP, Mitsubishi,  Phoenix Contact, Siemens, Weidmüller ja Yokogawa. Tietoliikenneoperaattoreista mukana on Vodaphone ja Deutsche Telekom.

Suomessa Nokia on testannut omalla tekniikallaan 5G:n hyötyjä Oulun tukiasematehtaan tuotannossa.

Lisää taustaa: Nokian 5G-tuotantopilotti (LINKKI) sekä 5G Alliance for Connected Industries and
Automationin 5G ACIA-dokumentti (LINKKI).

Kuva: Ericsson

Päivitetty 13.8.2018.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!