Wärtsilälle uusi innovaatio- ja tuotantokeskus

Wärtsilä on päättänyt rakentaa Vaasan Vaskiluotoon uuden innovaatio- ja tuotantokeskuksen.  Sinne siirtyy myös keskusta-alueella sijaitseva tuotanto.  Vaskiluotoon siirtyminen myös uusia mahdollisuuksia Vaasan keskustan kehittämiselle.

Wärtsilä investoi hankkeeseen 83 miljoonaa euroa, joka kohdistetaan keskuksen moderniin testaus- ja tuotantoteknologiaan. Smart Technology Hubiin liittyvä kokonaisinvestointi tulee olemaan jopa 200 miljoonaa euroa, joka koostuu toimisto- ja tehdasrakennuksista, logistiikasta sekä infrasta. Uuteen Smart Technology Hub -keskukseen siirtyvät Wärtsilän Vaasan keskustassa olevat toiminnot ja työntekijät sekä logistiikka ja huollon verstastoiminnot Runsorista.

Smart Technology Hub on Wärtsilän mukaan seuraava, konkreettinen askel älykkään merenkulun ja älykkään energia-alan visioissa.  “Hubista tulee tärkeä osa Wärtsilän maailmanlaajuista osaamiskeskusten verkostoa”, toteaa teknologiajohtaja Hannu Mäntymaa.

Wärtsilä kutsuu alan muut toimijat ja tutkimuksen yhteistyöhön. Visiona on luoda partnerikampus, jossa tutkimusta ja tuotekehitystä tehdään yhdessä Wärtsilän asiakkaiden ja toimittajien, alan start-upien ja yliopistojen kanssa.

“Loistavat ideat eivät synny tyhjiössä”, toteaa Wärtsilä Finland Oy:n toimitusjohtaja Vesa Riihimäki. “Tuomalla yhteen osaajia eri elämänaloilta, niin yritys- kuin yliopistomaailmasta, rakennamme inspiroivan ympäristön uuden luomiseen.”

Päätös perustaa Vaskiluotoon Smart Technology Hub – uuden sukupolven innovaatio- ja tuotantokeskus vahvistaan Vaasan ja seudun energiateknologian keskittymää.’’Tämä on hieno osoitus siitä, että olemme pystyneet luomaan innovatiivisen kasvu- ja kehitysympäristön tulevaisuuden ratkaisuille’’, iloitsee Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Wärtsilän panostus innovaatio- ja tuotantokeskuksen kehittämiseen Vaasassa on merkittävää sekä alueen työllisyyden, kasvun, elinvoiman, vetovoiman että kilpailukyvyn kannalta. ”Wärtsilä on kaupungin jälkeen toiseksi suurin työnantaja Vaasassa ja tärkeä vetovoimatekijä seudulle’’, muistuttaa Häyry.

Uuden Smart Technology Hubin suunnittelutyöt ovat jo Wärtsilän mukaan täydessä vauhdissa ja uusi keskus on toiminnassa Vaskiluodossa vuonna 2020.

Päivitetty 21.8.2018