Murata investoi 42 miljoonaa Suomen MEMS-tehtaaseen

Japanilainen Murata lisää MEMS-antureiden Suomen tuotantokapasiteettia rakentamalla 16 000 neliötä lisää tilaa. Laajennuksen peruskivi muurattiin tänään Vantaalla. Yritys rekrytoi tehdaslaajennuksen myötä 150–200 uutta työntekijää vuosina 2018–2019. Laajennus rakentuu nykyisen tuotanto- ja tuotekehitysyksikön kylkeen Vantaalla. Kasvua tuovat Muratan anturidivisioonan johtaja Makoto Kawashiman mukaan autot, teollisuus ja hyvinvointiteknologiat.

Muratan Vantaan tehtaan laajennus tuo kolmanneksen lisää tilaa, minkä lisäksi yhtiö on ostanut itselleen nykyiset rakennukset sekä lisäksi tonttimaata uusille parkkipaikoille. Uuden tehtaan kokonaisala on noin 16 000 neliötä ja kerrosala noin 9000 neliötä. Tehdaslaajennuksen on määrä valmistua joulukuussa 2019.

Rakennusyhtiö NCC toteuttaman tehdaslaajennuksen on määrä valmistua vuoden 2019 lopussa. Kuva NCC.

Investoinnin taustalla on maailmanlaajuisesti kasvava kysyntä MEMS-antureista, joita käytetään erityisesti autoteollisuudessa sekä erilaisissa terveysteknologian ja teollisuuden sovelluksissa.

”Kuljettajaa avustavien ADAS-järjestelmien ja itseohjautuvien autojen markkinoiden odotetaan kasvavan. Myös terveysteknologiassa on uusia, kasvavia sovellusalueita, kuten potilaiden valvontajärjestelmät”, sanoi peruskiven muuraustilsisuudessa Murata Electronicsin toimitusjohtaja Yuichiro Hayata.

Tehdaslaajennuksen peruskiven muuraustilaisuudessa 20.8 olivat mukana Japanin Suomen suurlähettiläs Jota Yamamoto (vasemmalta), Murata Electronicsin toimitusjohtaja Yuichiro Hayata ja konsernin anturidivisioonan johtaja Makoto Kawashima sekä Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, ja tehdaslaajennuksen urakoinnista vastaavan NCC:n maajohtaja Mika Soini.

”Investoinnilla lisäämme merkittävästi MEMS-tuotantokapasiteettia ja vastaamme autoteollisuuden, teollisuussovellusten sekä terveysteknologian kasvavaan anturikysyntään. Investointi vahvistaa liiketoimintaamme näillä markkinoilla sekä edistää samalla Suomen taloutta ja työllisyyttä”, sanoi Muratan anturidivisioonan johtaja Makoto Kawashima.

Yhtiön tavoitteena on rekrytoida pääosin tämän ja ensi vuoden aikana 150–200 uutta työntekijää. Tällä hetkellä yhtiö työllistää Vantaalla 1000 henkeä, joista puolet työskentelee tuotannossa.

Muratan tehdaslaajennuksen peruskiven mukana muurattiin aikakapseli, jossa oli MEMS-komponenttien lisäksi päivän sanomalehtiä. Aikakapselia täyttämässä Murata Electronics Oy:n toimitusjohtaja Yuichiro Hayata ja varatoimitusjohtaja Tomy Runne

 

Juuret suomalaisessa insinööriosaamisessa

Murata osti MEMS-antureiden maailman johtavan osaajan, suomalaisen VTI Technologies Oy:n vuonna 2012, minkä jälkeen yhtiön nimi muutettiin Murata Electronics Oy:ksi.Suomen sirutehdas on konsernin ainoa MEMS-antureita valmistava yksikkö Japanin ulkopuolella.

Vantaan toimipisteessä on tuotanto-, tuotekehitys- ja toimistotilaa nyt noin 33 000 neliötä ja se yksi Suomen suurimmista puhdastiloista. Kovin usein uusia puolijohdetiloja ei Suomessa valmisteta. Edelliset ovat olleet Aalto-yliopiston Mikronova ja nykyisin jo lopetettu Micronasin Espoon keskuksen sirutehdas yli 30 vuoden takaa.

Päivitetty 21.8.2018, uusia kuvia.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/