Video: Aalto sai laser-ohjatun siivousrobotin

Aalto-yliopiston kampuksella kesällä käyttöön tullut toisen sukupolven siivousrobotti on ensimmäinen Suomessa. Palmian hankkimassa robotissa on käytössä laserit ympäristön havaitsemiseen. Katso videolta, miten robotti liikkuu yliopistolla.

’’Vastaava robotti on aiemmin ollut käytössä muun muassa Japanissa metroasemilla, Singaporessa lentokentällä ja Sveitsissä juna-asemilla. Suomessa sitä ei ole vielä nähty missään’’, sanoo Palmian ICT-kehittämisjohtaja Riku Moisio.

Palmia aloitti siivouspalvelujen tuottajana Aalto-yliopiston tiloissa vuoden 2018 alusta 50 uuden työntekijän ja  yhden siivousrobotin voimin.  Ensimmäisenä robottia testattiin Otaniemen kampuksella Espoossa yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.

”Asiakaspalautteiden mukaan autonomiset yhdistelmäkoneet tekevät tasalaatuisesti siistiä jälkeä, käyttökohteisiin Euroopassa tutustunut Moisio kertoo.

Siivousrobotti työskentelee yhdellä latauksella kahdesta kolmeen tuntia. Käyttökokemusten mukaan robotti liikkuu Moision mukaan oikeaa vauhtia suhteessa pintojen likaisuuteen tai siisteyteen.

Hankinna kautta Palmia pyrkii robotiikkaosaamisen kärkeen.

Rakennamme Palmiaan vahvaa robottiosaamista siten, että ymmärrämme aidosti robotiikalla tuotettavan asiakashyödyn ja tiedämme, mihin tiloihin ne soveltuvat ja mihin eivät sovellu, arvioi  ICT-kehittämisjohtaja Moisio.

Lisää: Palmian siivousrobotti videolla (LINKKI, youtube) sekä aiemmat siivousrobotti (LINKKI) ja palvelurobottiuutiset (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!