Pyhtää mielii robottikoptereiden testikeskusta

Kotka-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor on Pyhtään kunnan kanssa luomassa uutta liiketoimintaa lentävästä drone-robotiikasta sekä autonomisista ajoneuvoista. Pitkän ajan tavoittena on synnyttää kehitteillä olevan Redstone Aeron lentopaikan yhteyteen drone-osaamiskeskus.

Tulevaisuudessa Redstone Aero lentopaikan yhteydessä voisi olla drone osaamiskeskus, joka pystyy tarjoamaan ja tuottamaan tuotekehitys- ja koelentotoiminnan tarvitsemat rakenteet ja palvelut. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi lentokenttäympäristö kiitoteineen, halli- ja tuotekehitystilat sekä sopimukset ilmatilan käytöstä koelentotoiminaan.

“Pyhtäälle kehittyvä Redstone Aero lentopaikka vahvistaa tätä asemaa luomalla uusia mahdollisuuksia kehittää ja kokeilla tulevaisuuden digitaalisia liikkumisen palveluita erityisesti drone- ja robotiikka alalla”, toteaa David Lindström kehitysyhtiö Cursorista..

Kymenlaakson liiton -osarahoitteisessa AULI-hankkeessa toteutetaan jo kokeiluita yritys- sekä tutkimusyhteisöjen kanssa. AULI-hankkeessa ovat mukana myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI.

”Meillä on tahtotila ja valmiudet kehittää uusia koulutuksia esimerkiksi droneasentajien sekä -lentäjien tehtäviin, joita ei vielä Suomesta löydy. Tavoitteenamme on suunnitella drone- teknologiaan suuntautuva seudullinen tutkinnon osa, joka voidaan sisällyttää jatkossa ammatillisiin tutkintoihin,” kertoo EKAMI:n rehtori Sami Tikkanen.

Hankkeen kehittäjäkumppanina toimii Redstone Aero Oy , joka on käynnistänyt kansainvälisen asiantuntijaverkoston rakentamisen Pyhtään hankkeen ympärille. Verkoston rakentamisesta vastaa Patrick Halford, joka on toiminut muun muassa IBM:n Pohjoismaiden drone- ja robotiikkaliiketoiminnan johtajana, konsultoinut Tanskan valtiota kansallisessa drone strategiassa sekä kuuluu Piilaaksosta käynnistyneen Singularity Universityn pohjoismaiden henkilökuntaan.

Pyhtään kunta julistautui keväällä Suomen ensimmäiseksi Startup-kunnaksi.

”Drone-keskus on uusi avaus, joka samalla on käytännön esimerkki startup-kunnan toiminnasta. Se mahdollistaa uusien yritysten ja palvelujen synnyttämisen seudullemme ja koko Suomelle,” toteaa Pyhtään kunnanjohtaja Olli Nuuttila.

Kuvituskuva: IBM

Päivitetty 24.8.2018

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/