Oululaisyritys pääsi tekoälyosaamisella kasvuyrityskisaan

Tekoälyn avulla videosisältöjen analyysiin ja tunnistukseen keskittynyt oululainen Valossa kisaa lokakuussa Brysselissä parhaan eurooppalaisen kasvuyrityksen tittelistä ja 100 000 euron rahoituksesta. Yritys valikoitui kisaan 200 eurooppalaisen hakijan joukosta.

Oululainen Valossa osallistuu EIT Digital Challenge kilpailuun sen Digital Infrastructure -kilpailusarjassa, jossa sen kilpakumppanit tulevat Ranskasta, Ruotsista ja Saksasta.

Valossan juuret ovat Oulun yliopiston tekoälylaboratoriossa. Valossa tarjoaa mahdollisuuksia kasvattaa videotuotteiden arvoa tekoälypohjaisen audiovisuaalisen sisällön haun ja tunnistuksen avulla.

Valossan ratkaisuja voidaan käyttää uuden sukupolven analytiikkapalveluissa, sisällön hallinnan työkaluissa sekä videosisältöjen taloudellisessa hyödyntämisessä

Kilpailussa viiden eri kilpailusarjan voittajista saa 100 000 euron arvoisen kasvupaketin vauhdittamaan kansainvälistä kasvuaan. Palkinto sisältää 12 kuukauden pituisen EIT Digital Accelerator –kasvuyritysohjelman sekä 50 000 euron suuruisen rahapalkinnon.

”Tähtäämme toki palkintoon, mutta tärkeää on jo verkostoitua Euroopan kasvuyritystoimijoihin tapahtuman kautta”, Valossa Oy:n toimitusjohtaja Mika Rautiainen kertoo.

EIT Challengen loppukilpailuun valikoitui 25 finalistia 11 Euroopan maasta.

”Etsimme EIT Digital Challenge -kilpailussa Euroopan parhaita deep tech -innovaatiota. Näitä ovat ainutlaatuisten ja poikkeuksellisten tieteellisten tai teknologisten kehitysaskeleiden pohjalta syntyneet haasteelliset ja murrosta synnyttävät ratkaisut.”, EIT Digitalin Suomen maajohtaja Marko Turpeinen sanoo.

Lisää: Kaikki 25 finalistia on esitelty EIT Digitalin kotisivulla (LINKKI) ja Valossa Oy (LINKKI)

Tausta: EIT Digita

EIT Digital on Euroopan johtava avoin innovaatio-organisaatio, joka yhdistää lähes 200 eurooppalaista teollista toimijaa, kasvuyritystä, yliopistoa ja tutkimuslaitosta.

EIT Digitalin pääkonttori toimii Brysselissä. Suomessa EIT Digitalin keskeisiä kumppaneita ovat Aalto-yliopisto, Bittium, Bookit, Ericsson, F-Secure, Forum Virium Helsinki, KONE, Nokia Solutions and Networks, Oulun yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Turun yliopisto ja VTT.

Lisää: EIT Digital (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/