Nokian EIP-rahoitus vauhdittaa 5G-tutkimusta

Nokia vauhdittaa uuden Euroopan investointipankin 500 miljoonan euron lainalla 5G-teknologian tutkimusta ja kehitystä. Lainan tukena on Euroopan strategisten investointien rahasto (ESIR), joka kuuluu olennaisena osana Euroopan investointiohjelmaan.

Lainan taustalla on Euroopan strategisten investointien rahasto, joka jakaa lainoja tutkimukseen, kehitykseen ja innovointiin alalla, joiden kautta kehitetty teknologia antaa mahdollisuuksia Euroopan uudistumiseen ja kasvuun.

”Rahoitus antaa vauhtia 5G-tutkimukselle jatkaen yrityksemme hyvää virettä, joka on tänä vuonna näkynyt asiakasvoittoina ja tuotekehityksen virstanpylväinä. EIP:n laina tukee määrätietoista pyrkimystämme olla todellinen johtaja 5G-teknologian alalla’’, kertoo Nokian talous- ja rahoitusjohtaja Kristian Pullola.

Rahoituksesta Pohjois-Euroopassa vastaava EIP:n varapääjohtaja Alexander Stubb tastoitti rahoituspäätöstä: ”5G on tulossa pian, nopeammin kuin monet ovat osanneet odottaa Se mahdollistaa kokonaan uutta liiketoimintaa ja tuo lisäksi valtavia parannuksia nykyisiin langattomiin sovelluksiin”.

MTV3:n uutisen (LINKKI) mukaansa 500 miljoonan euron lainasta neljännes tulee Nokian tutkimus- ja teknologiakehitykseen Suomessa ja muu osa menee Ranskaan, Stubb kommentoi.

Myös ruotsalainen Ericsson on saanut Euroopan investointipankilta lainan, mutta uutisen mukaan pienemmän kuin Nokia. Ericssonin kesän alussa saama laina oli EIP:n tiedotteen mukaan 250 miljoonaa euroa (LINKKI).

Euroopan komission varapuheenjohtajana toimiva Jyrki Katainen on myös tyytyväinen tehdystä sopimuksesta, joka kautta  Nokian 5G-teknologian tutkimus- ja kehitystoimintaa voidaan edistää. Suomi haluaa olla 5G:n kehityksessä eturivissä.

Kuva: Nokia

Päivitetty 28.8.2018

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!