Berliinin IFA2018: Supertarkka OLED-jättitelevisio

Berliinin perinteikkäät viihde-elektroniikan messut alkavat perjantaina Berliinissä. LG ehti tosin julkistaa tänään uusimman ja maailman suurimmaksi ilmoittamansa 88 tuuman kokoisen ja 8K-tarkkuuden OLED-television. Myös Samsung tuo oman 8K-mallinsa.

Etelä-korealainen LG ilmoittaa olevansa myös ensimmäisenä suurinäyttöisten OLED-televisioiden sarjatuotannon aloittanut valmistaja. Yrityksen uusin on 7680 x 4320 tarkkuuden OLED -televisio, jossa on kaikkiaan 33 miljoonaa itsevalaisevaa pikseliä.

OLED-televisioiden kauppa käy kiivaana. LG:n ilmoitus, että OLED-televisioiden toimitusten odotetaan kaksinkertaistuvan vuoden 2018 aikana ja tavoittavan yhdeksän miljoonan laitteen rajan vuoteen 2022 mennessä, tuntuu uskottavalta.

Korealaisvalmistaja aikoo lisätä OLED-televisioiden osuutta premium-televisioidensa valikoimassa ja tuo OLED-tekniikan yhä useampien kuluttajien saataville 4K-luokassa. Yritys uskoo nyt esiteltävien 8K-mallien myynnin kasvavan viiteen miljoonaan laitteeseen vuoteen 2022 mennessä.

”4K OLED oli merkittävässä roolissa muokkaamassa televisioalaa ja LG uskoo vakaasti, että 8K OLED tekee saman.”, sanoo LG Electronicsin Home Entertainment -yksikön johtaja Brian Kwon.

Ensimmäiset 8K-demolaitteet olivat esillä LG:llä ja Samsungilla jo tammikuun Las Vegasin CES2018-messuilla.

Lisäys: Samsung esitteli oman 8K-mallinsa 30.8.2018 (LINKKI)

Lisää: IFA2018-messut (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/