IFA2018: LG:n lisäksi Samsungilta 8K-televisiot

Samsung esittelee perjantaina alkavilla Berliinin IFA2018-messuilla huipputelevisionsa. Uudessa Q900R QLED 8K TV:ssa hyödynnetään 8K AI Upscaling-tekoälyskaalaustekniikkaa ja uutta yhtiön Quantum Processor 8K -kuvaprosessori.

Toisen eteläkorealaisen LG:n tavoin Samsung ottaa IFA-messuilla Berliinissä ensi askeleensa uuteen tarkempaan 8K-aikaan esittelemällä uuden Q900R QLED 8K TV:n. Uutuus tulee myyntiin kolmessa koossa  65, 75 sekä 85 tuumaa.

Tarkan kuvan saavuttamiseksi Samsung Q900R hyödyntää  uusissa malleissa kehittämäänwsä Real 8K Resolution -tekniikkaa.

Uuden tekniikan luvataan pystyvän tuottamaan 4000 nitin huippukirkkauden, jota käytetään myös useissa elokuvastudioissa masterointitasona.

Uuden television 8K AI Upscaling on yrityksen tekoälyä hyödyntävä skaalaustekniikka, joka on suunniteltu parantamaan sekä kuvan että äänen laatua.  Alkuperäisestä lähteestä tai formaatista riippumatta kaikki kuvamateriaali skaalataan korkealuokkaiseksi 8K-kuvaksi.

Television Quantum Processor 8K -kuvaprosessori osaa puolestaan skaalata sisällön 8K-tarkkuuteen muun muassa suoratoistopalveluista , digisovittimista, HDMI-, USB-lähteistä ja mobiililaitteista.

Samsungin uudessa Q900R:ssä on myös HDR10+-standardia hyödyntävä Q HDR 8K -tekniikka Q900R: ssä on käytössä Direct Full Array Elite -taustavalotekniikka, joka parantaa kontrastia ja tarjoaa täsmällistä taustavalonohjausta. Televisio kykenee myös 100 prosentin värivolyymiin.

Uutuudessa on myös käyttöä helpottavia toimintoja, esimerkiksi laite osaa tunnistaa ja analysoida useita siihen kytkettyjä laitteita mukaan lukien äänentoistolaitteita. Niitä kaikkia voi ohjata keskitetysti television One Remote -kauko-ohjaimella.

Television mukana tulee lähes läpinäkyvä One Invisible Connection -liitäntäkaapeli, jossa kulkee kuva- ja äänilähteiden lisäksi myös sähkövirta. Vakiona tulee viiden metrin kaapeli, joka antaa käyttäjälle enemmän vapautta television sijoittelussa.

Lisää: LG tuo 8K OLED-telvisiot, Uusiteknologia.fi 29.8.2018 (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!