Ensimmäiset verkon tekoälykurssilta – suomenkielinen versio tulossa

Reaktor ja Helsingin yliopisto järjestävät torstaina Helsingissä tekoälyn verkkokurssin valmistuneille valmistujaisjuhlan. Juhlapuheen pitää tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tulossa on myös suomenkielinen kurssiversio.

Tekoälyn verkkokurssille on tällä hetkellä ilmoittautunut noin 90 000 ihmistä ympäri maailmaa ja se on noussut Suomen suosituimpien kurssien joukkoon neljässä kuukaudessa.

Kurssin ideoineet Reaktor ja Helsingin yliopisto järjestävät ensimmäisille valmistuneille valmistujaisjuhlan tostaina.  Samalla julkistetaan kurssin suomenkielinen versio.

Elements of AI tarjoaa opiskelijoille, työelämässä oleville omien alojensa ammattilaisille ja aiheesta muuten kiinnostuneille helpon ja kannustavan väylän tekoälyn pariin.

TAUSTAA: Parempi ymmärrys tekoälystä

Helsingin yliopisto ja tekoälysovellusten edelläkävijä Reaktor esittivät viime toukokuussa avoimen tekoälyhaasteen. Sen ensimmäisenä tavoitteena oli kouluttaa yksi prosentti suomalaisista (n. 54 000 ihmistä) paitsi ymmärtämään mitä tekoäly on, myös tunnistamaan sen tuomia mahdollisuuksia.

Haasteen ratkaisemiseksi HY ja Reaktor rakensivat kaikille avoimen ja ilmaisen englanninkielisen Elements of AI -koulutusohjelman, joka pureutuu tekoälyn perusteisiin käytännöllisten esimerkkien kautta.

Kurssin suosio ylitti paitsi tavoitteensa, osoittautui myös kansainväliseksi menestykseksi. Kahden opintopisteen arvoisen verkkokurssin suorittaminen ei vaadi aiempia tekoäly- tai ohjelmointitaitoja ja se soveltuu kaikille.

Lisää: Elements of AI (LINKKI)

Kuvituskuva: Aalto ja Helsingin yliopisto tekevät yhteistyötä tekoälyalueella, Uusiteknologia.fi:n uutinen 23.7.2017 (LINKKI). Kuva: Aalto-yliopisto /Helsingin yliopisto / Aki-Pekka Sinikoski.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/