Patenttiyritys yhtiöitti digipalvelunsa

Patentti- ja muun aineettoman IPR-pääoman hallinta nousee yhä kriittisemmäksi menestystekijäksi.  Niiden arvottamiseen, visualisointiin ja hallintaan tarvitaan liiketoiminnassa Berggrenin mukaan digiajan työkaluja. Siksi yritys on päättänyt eriyttää Greip SaaS-palveluliiketoiminnan omaksi yrityksekseen.

Uusi yhtiö on nimeltään Greip IP Solutions Oy. Yrityksen toimitusjohtajaksi on nimitetty liiketoiminnasta Berggrenillä aiemmin vastannut liiketoimintajohtaja ja johtoryhmän jäsen Marko Rapeli.

Greip-palvelulla on jo noin 5000 käyttäjää Suomessa ja ulkomailla. Palvelu huomioitiin aiemmin tänä vuonna IPR-Gaalassa Vuoden IPR-innovaatio -palkinnolla.

”Perinteinen IPR-maailma on digitaalisessa murroksessa ja menossa on vahva suuntaus aineettoman omaisuuden suojauksesta kohti aktiivista hyödyntämistä”, sanoo Berggrenin toimitusjohtaja Hannu Syrjälä.

Toteutettu spin-off on hänen mukaansa mukaan luonteva askel palvelun kehittämisessä, jossa Berggrenin IPR-osaaminen on ollut avainasemassa luomassa perustaa tulevalle globaalille menestystarinalle.

Tutkimuslaitosten ennusteiden mukaan IPR-sovellusmarkkina kasvaa globaalisti nykyisestä neljästä miljardista noin 16 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä.

”Aiomme olla mukana tässä kasvussa ja panostamme nyt vahvasti asiakkaidemme tarpeisiin dataintensiivisessä maailmassa”, kertoo uuden yhtiön toimitusjohtaja Marko Rapeli.