Kiinalainen elektroniikkayritys Tampereelle – uusi tutkimuskeskus

Kiinalainen kännyköiden mikrokomponenttiratkaisujen toimittaja AAC Technologies avaa uuden tuotekehitysyksikön Tampereelle. Yritys aikoo kasvattaa henkilöstömäärän kolmen vuoden aikana sataan työntekijään. Yritys tutkii erityisesti kännyköiden kameratekniikoita ja optiikkaa.

Kiinalainen AAC Technologies tutkii, kehittää ja valmistaa teknologiaratkaisuja älypuhelimiin ja kannettaviin elektroniikkalaitteisiin. Tuleva Tampereen yksikkö keskittyy kamerateknologiaratkaisuihin, kuten kuvankäsittelyyn, kuva-antureihin ja linssisuunnitteluun.

David Plekenpol, AAC Technologies.

”Tampere on strategisesti ihanteellinen paikka meille”, toteaa AAC:n Senior Vice President, Jiang Nan. Hänen mukaansa paikallinen yliopisto tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia tutkimuksessa sekä tuottaa täsmäosaamista kasvaviin tarpeisiimme.

Tampereen toimipiste aloittaa kahdenkymmenen ammattilaisen tiimillä, mutta yhtiö aikoo kasvattaa henkilöstömääränsä jopa 100:aan työntekijään seuraavien kolmen vuoden aikana (2018–2021).

Tampereen kaupunkiseudulle investointi on merkittävä niin työllistämisvaikutukseltaan kuin rahalliselta arvoltaan. AAC:n Chief Strategy Officerin David Plekenpolin (kuvassa) mukaan investoinnin odotetaan kokonaisuudessaan kasvavan 20 miljoonaan euroon, kun henkilöstön kasvusuunnitelmat toteutuvat täysimittaisesti.

Merkittävää on , että  AAC on jo kuudes Tampereelle sijoittuva kamerateknologioiden parissa toimiva yritys. ”AAC on erinomainen lisä Tampere Imaging Ecosystem -verkostoon. Se todistaa, että Tampere on yksi maailman johtavista osaamiskeskuksista tällä alalla”, iloitsee kiinalaisyrityksen Suomeen saatelleen Business Tampereen asiakkuusvastaava Oliver Hussey.

Kuvat: AAC Technologies ja Mirella Mellonmaa.

TAUSTAA: Maailmanlaajuisesti 35 000 henkilöä

  • Vuonna 1993 perustettu AAC Technologies Holdings kehittää ja valmistaa elektroniikkaa muun muassa älypuhelimiin, kannettaviin elektroniikkalaitteisiin, erilaisiin kulutushyödykkeisiin sekä muihin kulutuselektroniikan tuotteisiin.
  • Pörssiyhtiön pääkonttori sijaitsee Shenzhenissä Kiinassa ja yrityksen liikevaihto vuonna 2017 oli 21,1 miljardia (RMB). Henkilöstöä AAC:llä on maailmanlaajuisesti yli 35 000.
  • Kansainvälisesti toimivalla AAC:llä on 28 toimipistettä Aasian ja Tyynenmeren alueella, Euroopassa ja Amerikassa,yhdeksän tuotantolaitosta Kiinassa, Vietnamissa ja Filippiineillä.
  • Kiinalaisyrityksellä on kaikkiaan 15 tuotekehityskeskusta Kiinan lisäksi Yhdysvalloissa, Etelä-Koreassa, Japanissa ja Singaporessa sekäTanskassa ja pian myös Suomessa.

Lisää: AAC Teknologies (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/