Bluetooth-paikannuksesta syntyy uutta bisnestä

Kännykkämaailman takana on syntynyt Suomeen useita joko WLAN-sisä- tai satelliittipaikannukseen keskittyneitä yrityksiä. Nyt espoolainen Quuppa  ilmoitti kumppaniekosysteeminsä kasvaneen jo yli 40 prosenttia aiemmin tänä vuonna ilmoitetusta. Uusin sopimus on tehty brittiläisen Ubisensen kanssa.

Quupan ekosysteemiin kuuluu maailmanlaajuisesti jo  yli 100 huippuluokan yritystä, jotka tarjoavat erilaisia tarkkaan reaaliaikaiseen paikkatietoon perustuvia ratkaisuja eri toimialoilla, kuten tuotantoteollisuudessa, logistiikassa, terveydenhuollossa, turvallisuusalalla, urheilussa, vähittäiskaupassa, viranomaistoiminnassa ja julkishallinnossa. Yksi uusimpia on myös jääkiekossa käyttöön otettu älykiekkojärjestelmä.

”Vuoden alusta lähtien kiinnostus Quupan kumppaniekosysteemiä kohtaan on kasvanut, kun lukuisilla uusilla toimialoilla ja sovelluksissa tarvitaan tarkkaa paikkatietoa.” toteaa Quupan asiakkuuspäällikkö ja perustajajäsen Fabio Belloni.

Quupan ekosysteemiin kuuluu mm. järjestelmäintegraattoreita, ohjelmistoyrityksiä, tägivalmistajia ja asennuspalveluja tarjoavia yrityksiä.  Yrityksen Intelligent Location System yhdistää Bluetooth Low Energy (BLE) -tekniikan, Angle of Arrival (AoA) -menetelmän sekä yrityksen yli 15 vuoden aikana kehitetyt algoritmit.

Signaalin suunnan mittaamiseen perustuvia Angle of Arrival (AoA)- ja Angle of Departure (AoD) -menetelmiä hyödyntävien paikannusjärjestelmien (RTLS) BLE-standardointi on edennyt vaiheeseen, jossa BLE-piirien valmistajat ovat jo esitelleet AoA- ja AoD -piirien prototyyppejä.

”Quuppa on kehittänyt AoA-menetelmäänsä yli 15 vuotta, joten se sisältää jo kaikki ratkaisevat ominaisuudet ja toiminnot, joita BLE-teknologiaa ja AoA-menetelmää käyttävät laaja-alaiset ratkaisut vaativat. Kumppanimme saavat siis etumatkaa rakentaessaan omia ratkaisujaan johtavan paikannusteknologian päälle.” Belloni jatkaa.

Quupan tekniikka on Ubisense-yrityksen mukaan erinomainen lisä SmartSpace-alustalla toimiville paikannusta hyödyntäville sovelluksille. Se täydentää myös yrityksen nykyisiä anturiratkaisuja, joita ovat esimerkiksi omat UWB-paikannusjärjestelmät (Dimension 4 ja AngleID) sekä kolmansien osapuolten paikannusanturit sekä muut passiiviset RFID-lukulaitteet ja viivakoodijärjestelmät.

Lisää: Quuppa (LINKKI), Ubisense (LINKKI) ja Bitwisen (LINKKI) Wisehockey-älykiekkojärjestelmä, uutinen 14.9.2018  (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/