Intiassa 5-6 miljoonaa ohjelmoijaa – osa Suomeen?

Maailman suurimmat koodaajamarkkinat ovat Intiassa. Boston Consulting Group arvioi Intiassa olevan 5-6 miljoonaa ohjelmoijaa – yli 20 prosenttia maailman kaikista koodareista ja heistä yli 90 prosenttia haluaisi kyselyn mukaan työskennellä ulkomailla – jopa Suomessa.

Boston Consulting Groupin mukaan koodarimassat ovat Intiassa ja heidän kynnys muuttaa ulkomaille on matalinta maailmassa. Suomessa on 5 000 intialaisen suuruinen yhteisö. Intialaisia koodareita on tullut Suomeen kansainvälisiin IT-alan suuryrityksiin jo vuosia.

Nyt on perustettu uusi ICT Direct -palvelu, joka tarjoaa koodareita Intiasta suomalaisyrityksiin. Palvelun kehittämistä on ollut  rahoittamassa Business Finland.

”Uusi palvelumme mahdollistaa sen, että myös pienet ja keskisuuret yritykset pääsevät vaivattomasti rekrytoimaan koodareita Intian valtavilta työmarkkinoilta”, ICT Direct Finland Oy:n toimitusjohtaja Ilpo Järvenpää perustelee palvelutarvetta.

Palvelua varten ICT Direct avaa toimiston Mumbaihin, Intiaan. Toimistoon palkataan paikallisista ammattilaisista koostuva tiimi.

”ICT Directin Avaimet käteen -ratkaisu kattaa koko prosessin alkaen osaajien etsimisestä, työ- ja oleskeluluvan hankkimisen kautta relokaatioon”, Järvenpää markkinoi palveluaan.

Kuvituskuva: Shutterstock

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!