Teknologia19-tapahtumaan lisää robotiikkaa ja tekoälyä

Ensi vuoden lopulla, marraskuussa 2019 järjestettävään elektroniikan ja automaation Teknologia-messukokonaisuuteen tulee oma robotiikkaan ja tekoälyyn keskittyvä teema-alue. Messuvierailijoille tarjotaan lisäksi tietoiskuja. Teema-alueen järjestävät yhteistyössä Messukeskus, Robotiikkayhdistys ja Team Robotics.

Ensi vuoden Teknologia 19 -messuilla on esittelyssä perinteisten teknologia-alueiden lisäksi robotiikkaa ja tekoälyä. Taustalla on totuus, että robotiikka on yksi nopeimmin kasvavista teknologian aloista.  Liikkuvat sekä ihmisen kanssa toimivat robotit ovat tulossa Suomessakin laajemmin käyttöön.

ABB:n robotti Teknologia17-tapahtumassa. Kuva: Suomen messut.

”Kasvanut laskentateho, kehittynyt anturiteknologia ja IoT ovat mahdollistaneet robotiikan nopean kehittymisen ja käyttöönoton kaikilla toimialoilla. Teknologia 19 -messujen Robotiikka-alueella on esillä ennennäkemätön määrä robotiikan käyttökohteita teollisuudessa, mutta myös uudempien robotiikkaa hyödyntävien alojen ratkaisuja, toteaa Team Roboticsin osakas Veli-Matti Heiskanen.

Tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat robotiikan ja tekoälyn lisäksi vuosia sitten jopa erillään järjestetyt Automaatio, elektroniikan Elkom, Hydrauliikka & Pneumatiikka, koneenrakennuksen MecaTec, Levytyö, Kunnossapito sekä ICT.  Messukokonaisuus järjestetään ensi vuoden lopulla, 5.-7.11.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Vuonna 2017 messuilla vieraili yli 14 000 kävijää.

TAUSTAA: Robottiikka & IA

Tulevaisuudessa fyysinen robotiikka tulee lähivuosina siirtymään Robotiikkayhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Latokartanon mukaan voimakkaasti ulos tehtaista.

Teollisuudesta ja ensimmäisiä uusia sovelluskohteita ovat hänen mukaansa esimerkiksi vartiointi, valvonta ja kuljetukset sekä sisällä että ulkona. Robotiikka tulee mukaan myös koulutukseen jossain muodossa alasta riippumatta ja tämän vuoksi on tärkeää oppia näkemään robotiikka mahdollisuutena eikä uhkana.

Fyysisen robotiikan lisäksi tekoälyn lisäksi ohjelmistorobotiikka tulee tekoälyn kanssa ottamaan osansa kasvavista ICT-markkinoista.

Lisää: Teknologia.fi (LINKKI).

Kuvituskuva: Suomen messut

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!