IoT-yhteyksiin BLE- ja WLAN-testeri

Bluetooth Low Energy -standardi on noussut keskeiseksi lähetystekniikaksi IoT-lähiyhteyksissä, mutta käytännön testaaminen  on ollut haastavaa. Ratkaisuksi Rohde & Schwarz esitteli viime viikon Piilaakson Bluetooth World 2018-tapahtumassa uuden BLE-signalointitesterin. Laite tukee myös WLAN- , Zigbee- ja Thread-yhteksiä.

Matalatehoisen BLE-testausongelmien taustalla on ollut, että vuonna 2010 Bluetooth SIG-järjestö määritteli vain suoran testaustilan (DTM, ei-signalointi) mutta ei OTA-signalointitestitilaa. Suora testitila vaatii kuitenkin sähköisen yhteyden Bluetooth-piirin ohjaukseen, mitä ei ole ollut välttämättä ole aina tarjolla. Myös testijohdon kytkeminen pieneen laitteeseen voi vaikuttaa sen RF-ominaisuuksiin huomattavasti.

Rohden uusi CM-testerialustaan perustuva CMW270 tuo nyt BLE:n OTA-testit ja mittaukset kaikilla laitteille. Sillä voidaan ottaa yhteys myös OTA-linkin tai langallisen yhteyden kautta antenniin. Näin voidaan mitata myös yksittäisten tai kaikkien datakanavien tason, modulaation ja vastaanottimen ominaisuuksia taajuushyppelylähteille.

Uutuustesteri tarjoaa eri Bluetooth-RF-testit, mukaan lukien Bluetooth LE:n lisäksi Bluetooth Classic ja uusin standardi, Bluetooth 5.03. Testerin käyttäjät voivat nyt valita kaikista kolmesta BLE RF -testitilasta. Lisäksi käyttäjät voivat luoda ja toteuttaa omia räätälöityjä testisekvenssejä.

Testilaitteen kaistanleveys on laajennettu 160 megahertsiin, joten sillä voidaan tehdä myös WLAN RF-signalointitestit, jotka kattavat IEEE 802.11a / b / g / n / ac- ja IEEE 802.11ax-standardit. Laite pystyy emuloimaan myös WLAN-verkkon toimintaa, mikä auttaa RF- ja sovellustestauksessa.

Myös RF-testit IEEE 802.15.4 -standardia varten Zigbee- ja Thread-komponentteille on saatavana.

Lisää: Rohde Schwarz (LINKKI), tuotetieto (LINKKI), videoesittely (LINKKI)  ja muitakin Bluetooth World 2018 -uutuuksia (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/