NSD2018: Jyväskylä haluaa nanolle lisää näkyvyyttä

Jyväskylän yliopiston nanotiedekeskus järjestää muutaman viikon päästä kansainvälisen Nanoscience Days konferenssin. Tapahtumalla halutaan välittääuusinta tietoa nanotieteen ja nanoteknologian viimeisimmistä saavutuksista aina lääkeratkaisuista uusimpiin anturitekniikoihin.

Jyväskylän nanotiedepäivät järjestetään jo 14. kerran. Tapahtumaan odotetaan 9.-10. lokakuuta  nanoalan osaajia ympäri maailmaa. Konferenssissa verkostoidutaan, vaihdetaan kuulumisia sekä tutustutaan alan uusimpaan kansainväliseen tutkimukseen, kertovat tapahtuman järjestäjät. Yksi nanotiedepäivien tavoitteista on nostaa esiin nuorempia tutkijoita sekä jatko-opiskelijoita.

Metallisista alkuaineista Jyväskylässä luotuja nanorakenteita. Lisää (LINKKI).

Jyväskylän yliopiston poikkitieteellinen Nanotiedekeskus on biologian, fysiikan ja kemian tutkimuksen yhdistävä ainutlaatuinen tutkimuskeskus sekä Suomessa että maailmalla. Nanotiede on myös yksi Jyväskylän yliopiston. Keskuksessa parhaillaan kehitetään muun muassa uudenlaisia huippuherkkiä säteilynilmaisimia.

Nanotiede tutkii nanometrin mittakaavan ilmiöitä ja rakenteita eli pieniä hiukkasia ja molekyylejä. Nano-osaamisella on kasvavasti uusia sovelluksia elektroniikasta lääketieteeseen ja uusimpaan teknologiaan. Esimerkiksi nanokokoisia täsmälääkkeitä voidaan kohdentaa tarkemmin.

Lisää: Nanotiedepäivät NSD2018, Jyväskylä (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!