IoT-kehityspaketti kännykkäverkkoihin

Piirivalmistaja Renesas on julkaissut uuden IoT-ratkaisujen suunnittelua helpottavan IoT-kehityspaketin. Ratkaisu tukee matkapuhelinverkkojen uusia 4G/LTE Cat-M1- ja NB-IoT-tekniikoita. Mukana tulee myös ohjeet liittymisestä Amazonin, Googlen, Microsoftin ja Medium Onen IoT-pilvipalveluihin.

Renesas Synergy AE-CLOUD2-kokeilusarjan avulla sulautettujen IoT-järjestelmien kehittäjät voivat nopeasti kehittää eri mobiiliverkkojen liitettävyysvaihtoehtoja. Sem avulla suunnittelija voi hyödyntää maailmanlaajuisesti  operaattoreiden IoT-ratkaisuja sekä  4G/LTE Cat-M1- ja NB-IoT -IoT-verkkoja.

Kehitysarjan perustuna on Renesasin oma Synergian S5D9 MCU-prosessorialusta sekä kiinalaisen Quectelin BG96-kommunikointimoduuli, joka tarjoaa 4G/LTE Cat-M1, Cat-NB1, 2G/EGPRS-yhteydet. Kortilla on kännykkäverkkoja varten SIM-korttipaikka ja GPS-paikannustuki.

Kehityskortilla olevat anturit perustutava Resenasin, Boschin ja Knowlesin piiriratkaisuihin. Mukana ovat valaistusanturin ja mikrofonin lisäksi lämpötila-, kosteus-, paine- ja ilmanlaatuanturit sekä geomagneettinen anturit, kiihtyvyysmittari sekä gyroskooppi GPS:n avuksi.

Kehityspaketti on läpäissyt maailmanlaajuiset RF-testit ja täyttää esimerkiksi  FCC:n, CE:n, RoHs:n, WEEE:n ja Japan MIC:n sertifikointivaatimukset.

AE-CLOUD2-kehityspaketin ohjelmiston ytimenä on reaaliaikainen käyttöjärjestelmä ThreadX. Muita osia ovat telemetriaviestijonon käsittelyyn  NetX Duo (MQTT), tietoturvaan NetX Secure (TLS) ja tietoliikenneyhteyden hallintaan SSP Cellular Framework.  Käyttäjät voivat visualisoida anturitietonsa muokattavassa, salasanalla suojatussa näyttöruudussa.

Mukana tulee myös liitäntäohjeet  Amazonin , Googlen, Microsoftin Azure ja Medium Onen Cloud -pilvipalveluihin.  Uusimpana Renesas kertoi aloittavansa yhteistyön myös Kiinan Alibaban kanssa.

Linkit: Renesas (LINKKI), tuotetieto AE-CLOUD2 (LINKKI), Synergy-ohjelmisto (LINKKKI) ja jakelijat (LINKKI, valitse EMEA ja Finland).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!