Mobiililaite muuttuu älypuhelinasemaksi

Kuulokevalmistaja Plantronics on esitellyt mobiilin Elara-älypuhelinaseman, joka tuo integroi kännykän puhelinmyyjän tai muun puheviestinnän käyttäjän kuulokejärjestelmään. Uusi laite tukee Microsoftin Teams-työryhmäohjelmistoa.

Plantronicsin Elara-älypuhelinasema pystyy vastaanottamaan Microsoft Teamsin ilmoitukset ja tarjoaa yhteydet sovellukseen joko napin painalluksella tai äänikomentojen avulla. Toimintojen käyttämiseksi tarvitsee vain asettaa kännykkä Elaran telakkaan, joka myös lataa puhelimen langattomasti.

Järjestelmän vakio-ominaisuuksiin kuuluvat äänikomennot Microsoft Cortana -älyapurin kautta ja Kensington-lukko. Laitteen värinäytöstä näkee muun muassa varaustilan, yhdistetyt laitteet, puhelun tilan ja mukautettavat asetukset.

Uusi älypuhelinjärjestelmä julkistettiin Microsoftin äskeisessä Ignite-kehittäjäkonferenssissa. Tilaisuudessa esiteltiin myös uusia Plantronicsin Savi- ja Voyager-kuulokkeita. Niiden myötä Plantronicsin ja Polycomin tuki Microsoftin viestiratkaisuille, kuten Teamsille, Skype for Businekselle ja Office 365:lle laajenee entisestään.

Plantronics Manager Pro -SaaS-ohjelmistopalvelun avulla puheviestintälaitteita voi hallita myös helpommin. Manager Pro tarjoaa laitteiden käytöstä myös käyttöanalytiikkaa. Ensimmäiset Plantronics Elara 60 -sarjan tuotteet tulevat myyntiin alkuvuodesta 2019.

Kuulokevalmistaja Plantronicsin tuotevalikoima ulottuu nykyisin yritysten laitteista kuluttajien bluetooth- ja pelikuulokkeisiin. Alun perin kaupallisen lentoliikenteen tarpeisiin kehitettyjä tuotteita käyttävät nykyään myös hätäkeskukset, lennonjohtajat, yritykset sekä tavalliset kuluttajat.

Lisätietoa: Plantronics (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja Microsoft-tuki (LINKKI)