Äänen lisätty todellisuus voitti XR-kisassa

Ensimmäinen monitodellisuuden XR Challenge-kilpailu huipentui viime viikolla Tampereen Mediapoliksessa. Voiton veti äänipuolen Voconaut, joka sai kiitosta selkeästä demosta ja jopa yllättäviä mahdollisuuksia avaavasta lähestymistavastaan, lisätystä äänitodellisuudesta.

Tamperelaisen Voconautin tuote on ympäristöön mukautuva mediasisältö, ja sille löytyy muokattuna paljonkin tarvetta teollisuudessa.

’’Meluisissa tuotantolaitoksissa käytetään joka tapauksessa kuulosuojaimia, joten käyttöön kannattaa ottaa meidän älykuulosuojainjärjestelmämme. Sen avulla jokainen työntekijä saa

Kilpailun yhteydessä järjestettiin myös seminaari ja näyttelytapahtuma, jossa 25 lisätyn todellisuuden XR-yritystä demosi osaamistaan. Kuva: Business Tampere / Mirella Mellonmaa.

räätälöitynä äänisyötteenä työssään tarvitsemiaan tietoja’’, kertoo Voconautin toimitusjohtaja Tommi Mäki.

Voconautin tiimissä yhdistyvät äänisuunnittelun ja sovelluskehittämisen kokemus, joten yritys on jo itsessään esimerkki siitä, miten kahden eri alan osaaminen voi yhteen tuotuna sytyttää aivan uusia ideoita.

Kilpailussa virtuaalisen (VR), lisätyn (AR) ja yhdistetyn (MR) todellisuuden yritykset kutsuttiin ratkaisemaan teollisuuden asettamia haasteita ja 30 000 euron palkintosummasta kilpailemassa oli kuusi finalistia.

Voitosta kisasivat Voconautin lisäksi Cybercom, Eligo.Studio, Intopalo, SimLabIT ja Softability. XR Challengen järjestivät Business Tampere, Leonidas Oy, Virtual Reality Finland ry, Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK sekä haasteiden esittäjinä Fastems, Glaston ja Valmet.

Kilpailussa nostettiin esille erilaisia tapoja kehittää liiketoimintaa monitodellisuuden keinoin. XR Challenge nosti esille muun muassa huoltoon, turvallisuuteen ja koulutukseen liittyviä XR-ratkaisuja

’’XR-teknologia alkaa olla siinä pisteessä, että sitä voidaan todella hyödyntää. Suomalaisten teollisuusyritysten pitää hakea omiin prosesseihinsa sopivia ratkaisuja nyt’’, tiivistää Kari Peltola Virtual Reality Finland ry:stä.

Lisää: XR-tapahtuma 19.9.2018, Tampere  (LINKKI) ja Business Tampereen artikkeli (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/