Rakenna IoT-proto päivässä – ilman varsinaista ohjelmointia

Piirivalmistaja Silicon Labs tarjoaa Wireless Xpress -ratkaisun, jonka avulla kehittäjät voivat rakentaa jopa yhdessä päivässä toimivia IoT-sovelluksia – vieläpä ilman perinteistä ohjelmointikehitystä. tarvitaan. Xpress-moduuleja on Bluetooth- ja Wifi-yhteyksiin.

Silicon Labsin Bluetooth LE Xpress -ratkaisu perustuu Bluetooth 5 BGX13-moduuliin, jonka Moduulin vakio-ominaisuuksiin kuuluvat turvalliset yhteydet salattuun tiedonsiirtoon, liittämiseen ja passkey-pariliitokseen sekä Zero-overhead-sarja-Bluetooth-kaapelinkorvaaja.

Silicon Labsin Wi-Fi Xpress-ratkaisu tukee IoT-pilvitoimittajia, kuten Amazon AWS ja Microsoft Azure. Moduuli on suunniteltu erityisesti älykodin ratkaisuihin, mutta myös teollisuuden langattomien laiteyhteyksien toteuttamiseen.

Moduulissa on integroitu web-sovellus, joka mahdollistaa selainpohjaiset käyttöliittymät. Moduulia varten on älypuhelinsovellus, jonka avulla voi antaa Bluetooth LE -komentoja, hallita ja tunnistaa kohteita.

Xpressiin perustuvia tuotteita voidaan hallita etänä ja päivittää ilmassa (OTA) käyttämällä alkuperäisiä laitteiden hallintaominaisuuksia. Yrityksen Zentri-laitteenhallintapalvelun (DMS) avulla loppukäyttäjät voivat kännykän avulla asentaa ja päivittää laiteohjelmiston, tarkastella reaaliaikaisia laitteiden ominaisuuksia ja säätää tuotteen asetuksia.

Saatavilla on sertifioitujen Bluetooth 5 LE- ja Wifi-moduulien lisäksi integroitu protokollapino ja työkalut. Xpress-laitteet eivät edellytä kovin vaatimia resursseja isäntäprosessorilta, joten kehittäjät voivat lisätä langattomia yhteyksiä mihin tahansa mikro-ohjaimeen.

Silicon Labsin uusia moduuleita ohjataan korkean tason Xpress Command API:n avulla. Wireless Xpress hyödyntää yrityksen omaa Gecko OS-käyttöjärjestelmää. Omien mobiilisovellusten kehittämiseen on saatavissa Android-ja iOS-yhteensopivuuden tarjoava Xpress SDK-sovellualusta.

Tarjottu mobiilisovelluskehikko sisältää esimerkkejä ja kirjastoja sekä yksinkertaisia viestintä- ja OTA-sovellusliittymiä. Ne nopeuttavat sovellusten kehittämistä ja yksinkertaistavat langattoman suunnittelun mobiililaitteille. Kehittäjät voivat ladata Wireless Xpress SDK -koodin esimerkkejä Simplicity Studion kautta.

Silicon Labsin Bluetooth LE BGX13P- ja BGX13S-moduulit ovat saatavilla erikseen valmiiksi sertifioiduilla PCB- ja SiP-moduuleilla, joissa on myös integroidut antennivaihtoehdot. WiFi AMW007- ja AMW037-kortit ovat jo saatavilla.

Linkit:  Silicon Labs (LINKKI), Wireless Xpress -tuotetiedot (LINKKI). Android- ja Applen iOS-sovelluskehitys (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!